Veel voorstellingen in De Goudse Schouwburg zijn zeer gewild en in een vroeg stadium uitverkocht. Maar dat geldt niet voor alle, ook gewilde voorstellingen.

Voor de maand januari heeft De Goudse Schouwburg nog plaatsen beschikbaar voor de onderstaande voorstellingen:

vr.5 jan. VAMOS! Lenette van Dongen, Johnny Kraaijkamp jr.
20u00    Deze musicalcomedy is geïnspireerd op tv-series als ‘Het Roer Om’ en ‘Ik Vertrek’. Drie vrouwen vertrekken zonder elkaar te kennen naar de Spaanse zon. Hun koffers vol emotionele bagage pakken ze uit in een oud en afgebladderd hotel in het zuiden van Spanje.

vr. 5 jan. MAX VAN DEN BURG: Op een bedje van rucola
20u30    In een dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch eenmansspektakel fileert Max van den Burg op speelse en confronterende wijze de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.

za. 6 jan. WIEN BLEIBT WIEN: NIEUWJAARSCONCERT


20u00    Dit vernieuwde programma met pareltjes uit het operette-repertoire wordt door het virtuoze Habsburgs Strauss Orkest, sopraan Wilma Bierens en bariton Sef Thissen vertolkt. Dansers van het Charkov Staats Ballet omlijsten deze heerlijke muziek met hun ballet.

zo. 7 jan. HET NATIONALE THEATER: THEATERMARATHON THE NATION
16u00    Een 5 uur durende theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten: iedereen bezit een stukje van de puzzel.  FOOD ARRANGEMENT: Combineer de voorstelling met heerlijke gerechtjes in beide pauzes.

di. 9 jan. JAKOP AHLBOM: INNENSCHAU [Revisited]
20u00    Met een sterk fysieke beeldtaal, waarin beweging, dans en illusionisme in elkaar verweven zijn, en de zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track, toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.

wo. 10 jan. ERIC VAN SAUERS: DE LIEF EN LEED TOUR
20u00    Eric van Sauers mag graag een beetje sarren en zuigen. Maar telkens laat de macho zijn zachte, warme kant zien. Hij excelleert in een stijl die rauw en ruw is, oprecht en ongelooflijk grappig.

vr. 12 en za. 13  HET GROOT NIET TE VERMIJDEN: THE INEVITABLES


20u00    Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In een verse samenstelling, maar volgens aloud en beproefd recept, brengt Het Groot een nieuwe humoristische muziekvoorstelling.

vr. 12 jan. NTJAM ROSIE: BREAKING BEATS
20u30    In deze show bouwt Rosie een geheel nieuwe brug van muzikale stijlen en dans. Samen met haar band, een percussionist, een turntablist en choreograaf Lloyd Marengo (SYTYCD) laat Rosie het beste van zichzelf zien.

za. 13 jan. PIETER JOUKE: DINGEN DIE IK DACHT
20u30    Wil je liever de pure waarheid of de verdraaide waarheid als die beter bij je past? Om niet gek te worden verdraait Pieter Jouke de waarheid. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord.

zo. 14 jan. LAUREATEN CONCOURS GRACHTENFESTIVAL (Koffieconcert)
12u00    De Laureaten van 2017: gitarist Kristina Vårlid (winnaar van de vakjuryprijs) en saxofonist Jos Baggermans (winnaar van de publieksprijs).

zo. 14 jan. WELTERUSTEN, KLEINE BEER: Theater Terra – 4+
13u30    Theater Terra, bekend van ‘Kikker’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt het wereldberoemde prentenboek ‘Welterusten, Kleine Beer’ tot leven in deze nieuwe familievoorstelling.

zo. 14 jan. GOUDS LITERAIR CAFÉ MET AD VAN LIEMPT
15u30    Deze middag is Ad van Liempt te gast in ons Gouds Literair Café. Van Liempt is journalist, tv-programmamaker en auteur van indrukwekkende oorlogsboeken. In het jaar 2009 werd hij uitgeroepen tot Historicus van het Jaar.

wo. 17 jan. VEZPA: FROM MEMPHIS TO LIVERPOOL
20u00    De energieke band Vezpa neemt u in deze gloednieuwe show mee op reis naar de aanstekelijke popmuziek van de jaren 50 en 60. Van de stevige rock-‘n-rollklanken in de Sun Studio in Memphis, via de havens van Liverpool, naar het tijdperk van de Flower Power.

vr. 19 jan.  ISABELLE BEERNAERT: TABULA RASA
20u00    Choreograaf en theatermaker Isabelle Beernaert maakt schoon schip en zoekt de vrijheid op om te voorkomen dat we klein blijven. Een samenspel van verschillende muziekstijlen en pure dans, met muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice.

di. 23 jan. COMEDYTRAIN ON TOUR
20u00    Vanuit de eigen roemruchte comedyclub Toomler in Amsterdam trekken de grootste talenten van Comedytrain ook dit jaar door het land. Stand-up zoals stand-up bedoeld is!

wo. 24 jan. OP ZOEK NAAR GELUK, met Coen Verbraak e.a.


20u00    Tegenwoordig is iedereen voortdurend op zoek naar geluk. Maar word je van die zoektocht wel gelukkig? En als je geluk hebt gevonden, hoe lang duurt dat gevoel dan? Wat is geluk eigenlijk? Tijdens dit theatercollege worden al deze vragen onder de loep genomen door vier ‘geluksspecialisten’.

wo. 24 jan. FUAD HASSEN: HELD
20u30    De dagbladen waren lovend over het succesvolle debuutprogramma van Fuad Hassen. Zo schreven ze: ‘Publiek is in goede handen bij aimabele verteller Hassen’ en ‘Houd Hassen in de gaten’.

vr.26+za.27 jan. THE MAGIC OF JEANS: A BRAND NEW DAY
20u00    Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decades trekken aan u voorbij, ondersteund door strakke, moderne dans en vele kleurrijke kostuums. Een voorstelling om niet te missen, voor jong en oud!

vr. 26 jan. MARIAN MUDDER : SOFASESSIES
20u30 ‘Hoe therapie mij niet heeft geholpen, en vooral waarom niet’. ‘Sofasessies’ is een openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben of had kunnen gebruiken.

zo. 28 jan. HOE LICHT KAN EEN WOLK ZIJN?
14u00 Hoe licht kan een wolk zijn? Over het verlangen om gewichtsloos in de lucht te hangen. Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort. Losjes geïnspireerd op het prentenboek ‘De Wonderlijke Hoed Van Beer’ van Ayano Imai.

di. 30 jan. WAT IK MOEST VERZWIJGEN, met Anne Wil Blankers e.a.
20u00 Een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries i.s.m. Mette Bouhuijs over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op de roman van Ariëlla Kornmehl. Met in de hoofdrol de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne Wil Blankers.

wo. 31 jan. ODE AAN LENNAERT NIJGH, met Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister e.a.
20u00 15 jaar na de dood van Lennaert Nijgh wordt deze fantastische tekstschrijver herdacht met een groots eerbetoon. Een uniek theaterconcert met natuurlijk zijn grote hits én het wat minder bekende werk!

wo. 31 jan. KARIN BRUERS HAALT UIT
20u30  Karin is terug met een solovoorstelling, nou ja…solo, samen met Nol Havens (VOF de Kunst). Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat ligt altijd op de loer bij Karin.

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl. Ook aan de kassa. Zie de website voor actuele openingstijden.

Komt dat zien! Kijk ook even naar www.degoudseschouwburg.nl