Veel voorstellingen in De Goudse Schouwburg zijn zeer gewild en in een vroeg stadium uitverkocht. Maar dat geldt niet voor alle, ook gewilde voorstellingen.

Voor de maand december heeft De Goudse Schouwburg nog plaatsen beschikbaar voor de onderstaande voorstellingen:

do. 7 dec. Thrillermusical Shock: Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries (12+)
19u30 Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Maanden later komt de moordenaar terug. En dit keer voor jou…

vr. 8 dec. Nora Fischer & Ragazze Quartet: The Secret Diary of Nora Plain
20u30 ‘The Secret Diary of Nora Plain’ vertelt het verhaal van Nora Plain die een eigen leven probeert te leiden in een wereld die alsmaar meer wil binnendringen, tot in haar diepste gedachten en gevoelens.

za. 9 dec. Mugmetdegoudentand: Gidsland
20u30    Een nieuwe actuele komedie van Nathan Vecht over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wél iets op het spel staat?

di. 12 dec. Chippendales: Best. Night. Ever.


20u00    Hou je vast, de enige echte Chippendales komen naar Gouda om jou de beste avond van je leven te geven. Hun nieuwe show ‘Best. Night. Ever.’ staat garant voor een avond vol onweerstaanbare verleiding. Een topavond uit met vriendinnen!

di. 12 dec. Dood en zo: Noord Nederlands Toneel
20u30    In deze intieme, persoonlijke voorstelling ontleden Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen het fenomeen doodgaan.

Wo. 13 dec. De man van je leven: Komedie vol liefde en wraak
20u00    Liz Snoijink, Susan Visser en Porgy Franssen zijn te zien in Arthur Japin’s ‘De man van je leven’. Deze sprankelende komedie gaat over de vrouw Tilly. Na 20 gelukkige jaren met haar man Marius wordt zij ernstig ziek en gaat op zoek naar een nieuwe liefde voor haar man.

wo. 13 dec. Mylou Frencken en…??  Leven in het lied
20u30    ‘Leven in het lied’ is een ode aan het kleinkunstlied. Begeleid door een topband speelt Mylou de favoriete liedjes van collega’s, liedjes van eigen hand en strooit ze met vermakelijke anekdotes. Bovendien geeft één van Mylou’s bekende collega’s acte de présence!

do. 14 dec. Rowwen Hèze: Drie Kier Alaaf!


20u11    Rowwen Hèze en carnaval. Het begon allemaal 33 jaar geleden met het carnavaleske protestlied ‘Niks stront niks’. Het kwam op nationale tv, het feest begon en hield niet meer op. Carnaval, A laaf you!

vr. 15 dec. Ballet & orkest Staatsopera Tatarstan: Romeo & Julia
20u00    Met dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal met succes tot leven. Hun weelderige kostuums geven de voorstelling kleur en dynamiek en de decors bieden een betoverende achtergrond. De passie van de dansers maken van deze voorstelling een aanrader voor alle generaties!

vr. 15 dec. Debby Petter: In mijn hoofd
20u30    In haar vierde theatermonoloog speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze u mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

za. 16 dec. Dolf Jansen & Louise Korthals: Omdat we het waard zijn – Oudejaars 2017
20u00    Twee natuurrampen voor de prijs van één: Louise en Dolf. Omdat jullie het waard zijn. Vermoeden we. Laatste kaarten!

di. 19 dec. Achter het Huis: Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank
20u00    Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Met onder andere Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel en Marie Louise Stheins.

di. 19 dec. Speelman en Speelman: Het moet eruit
20u30    De behoefte is groot: ze houden niets meer in en kroppen niets meer op. Er is niets meer wat ze tegenhoudt. Het moet er gewoon allemaal uit! Na 10 jaar in het theater blikken Daan en Joost Speelman terug op hun carrière op de planken.

wo. 20 dec. 3JS: Acoustic Christmas
20u00    De 3JS geven een echt intiem kerstconcert in De Goudse Schouwburg! Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van onder andere Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats.

wo. 20 dec. Gouwe Pinda’s
20u30    De bejaarde Indische zussen Nonni, Son en Titi slijten hun dagen in een serviceflat. Nonni komt al jaren niet buiten, Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen en Titi gaat binnenkort trouwen met Andre, maar dan moet eerst zijn vrouw nog overlijden. Toneel met Bodil de la Parra, Nadja Hüpscher en Esther Scheldwacht.

do. 21 dec. Kerstrecital: Regina Albrink – DONDERDAGMATINEE
14u30    Traditiegetrouw geeft pianist Regina Albrink op Tweede Kerstdag een recital in het Concertgebouw in Amsterdam. Het kerstrecital is altijd uitverkocht en trekt bezoekers uit de hele wereld. Dit jaar komt ze ook naar Gouda met haar prachtige pianospel; mis het niet!

vr. 22 dec. Sjaak Bral: Vaarwel 2017
20u00    Sjaak Bral is de enige cabaretier die al twintig jaar een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2017 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend.

vr. 22 dec. In bed met Dietrich en Piaf
20u30    La Vie en Rose meets Von Kopf bis Fuss! U ziet Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper en Ger Otte in deze nieuwe muziektheatervoorstelling over 2 hartsvriendinnen: zangeres Edith Piaf die het leven opdronk tot de laatste teug en filmster Marlene Dietrich die haar leven zorgvuldig plande. Waarom klapte hun relatie uit elkaar?

za. 23 dec. Liesbeth List, de Musical Heb het leven lief
20u00    Een ongelofelijk verhaal over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en haar grote liefde Rob. ‘Binnen vijf minuten zit je met kippenvel. Vooral door de sublieme vertolking van Renée van Wegberg. De warme, lichthese stem, de strakke schouders, de schichtige onrust in het lijf, de grote gebaren, het ritme van spreken: alles klopt. Magie.’ – Trouw

di. 26 dec. Vier Jaargetijden met Angela Schijf (6+)    
14u30    Ontdek samen met een van de meest geliefde actrices van ons land een hoogtepunt uit de klassieke muziek: De Vier Jaargetijden van Vivaldi, live uitgevoerd door het Vivaldi Consort. Laatste kaarten!

vr. 29 dec. The Play That Goes Wrong
20u00    Een hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie met Tina de Bruin, Rop Verheijen, Anne-Marie Jung e.a.! Het stuk veroverde West End, won de Best New Comedy Award en is sinds kort te zien op Broadway. Nu is Nederland aan de beurt met een frisse bewerking van Owen Schumacher en een topcast.

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn te koop via www.goudseschouwburg.nl. Ook aan de kassa. Zie de website voor actuele openingstijden.

Komt dat zien! Kijk ook even naar www.degoudseschouwburg.nl

Beeldrechten: De Goudse Schouwburg.

Reageer op dit artikel