De documentaire over Yassine ‘De Kinderburgemeester’ van Susan Koenen ging eind oktober tijdens het Cinekid-festival in Amsterdam in première. En zondag 12 november werd de film over de voormalige Goudse kinderburgemeester uitgezonden op Zapp Echt Gebeurd, NPO 3.
Voor wie het nog niet gezien heeft: kijk op http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/413455/Zapp_Echt_Gebeurd.html
,,Jaaaa, mijn spiksplinternieuwe jeugddocumentaire ‘De Kinderburgemeester’ gaat op Cinekid in première!”, zo reageerde filmmaakster Susan Koenen. ,,Ik draag deze film op aan alle Nederlandse kinderen van Marokkaanse afkomst”. Daarin is Yassine, de Goudse Kinderburgemeester van juni 2016 tot juni 2017, de hoofdpersoon.
‘De Kinderburgemeester’, waar een halfjaar aan is gewerkt en die ongeveer een kwartier duurt, is op 12 november te zien op NPO 3. Susan Koenen, die in Gouda is opgegroeid, en Yassine Mellah hopen dat de film ook in Gouda wordt vertoond.

Over de film De Kinderburgemeester
Televisie / Documentaire
Susan Koenen / Nederland, 2017
15 min / 9+
Gesproken: Nederlands
Yassine is de kinderburgemeester van Gouda. Hij heeft een plan bedacht om kinderen van verschillende etnische achtergronden met elkaar kennis te laten maken, zodat ze elkaar beter leren begrijpen. Als kinderburgemeester staat hij veel in de belangstelling, maar hij heeft haast: binnenkort moet hij plaatsmaken voor een nieuwe kinderburgemeester. Lukt het Yassine om voor die tijd zijn plan uit te voeren? Kijk samen met de makers naar deze nieuwe documentaire!
Deze film wordt ook vertoond als onderdeel van Première KRO-NCRV Zapp Echt Gebeurd.