VollinGo Dames 1 maakte vorige week haar debuut in de eerste divisie. Sliedrecht 2 was in alle 4 de sets te sterk. Het puntenloos vertrek weet de ploeg ook deels aan zichzelf waarbij gemis aan gretigheid en samenspelen aan de basis lagen van deze historische 0-4 nederlaag. Zo anders was het afgelopen zaterdag waarin VollinGo in de eigen Sporthal de Zebra het team van Scylla op bezoek kreeg. De 3-1 winst spreekt boekdelen.
Scylla kent op veel posities andere spelers dan vorig jaar en wist ook in haar openingswedstrijd geen punten te pakken. De start van de wedstrijd zag twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Pas boven de 10 punten pakten de bezoekers een drie punten voorsprong en dwong coach Stubbe op 11-14 tot een time out. Met 18-18 en 22-22 was het publiek zeker van een spannend slot. Drie setpoints voor Scylla waren niet genoeg en VollinGo pakte alsnog met 27-25 de eerste set en punt van het seizoen.
De tweede doorloop was aanvankelijk voor de thuisploeg. Maar Scylla knokte en boog een 4 punten achterstand om in 4 punten voordeel. Vanaf 16-20 liep VollinGo achter de feiten aan maar startte een inhaalslag op 20-24. Op een sterke service van Pleun Ypma trok VollinGo de stand gelijk en had zelfs een directe kans om op setpoint te komen. Een misverstand en een foute pass klopten een gelijke stand in op het scorebord.
De derde set was een duidelijke walk-over waarbij vooral de servicedruk van VollinGo zorgde voor de paniek aan de andere zijde. Maar liefst 9 services van Cat Stubbe op rij vermorzelden in combinatie met goed volleybal het geloof van Scylla. Ook Sanne Krutzen zette een lange serie services neer en binnen de kortste keren stond er 25-9 op het bord.
De vierde set kende eigenlijk een zelfde start waarbij het nu Puk Stubbe was die 9 keer op rij mocht serveren. De blokkering stond als een huis en spelers kregen alle ruimte tot mooie combinaties. Toch knokte Scylla door en even leek er nog wat te ontstaan toen de service de pass van VollinGo onder druk zette. Met het inbrengen van Manouk Achterberg werd echter dit gevaar de kop in gedrukt en stoomde VollinGo door naar 21-11. Scylla wisselde nog maar het had geen zin en met 25-15 haalde VollinGo vier belangrijke punten binnen.
,,Het wordt een zwaar seizoen en we krijgen veel tegenstand. Dat is waarom je naar boven kijkt en hoger wilt spelen maar we zullen daar wel mee moeten leren omgaan en steeds blijven werken om ons eigen niveau ook aan te passen aan die omgeving”, aldus de tevreden coach John Stubbe na afloop.