De verkoop van de voormalige Rijksadministratie aan de Karnemelksloot in Gouda begon op de kop af een halfjaar geleden. Deze week werd duidelijk dat alle villa’s door Boer Makelaardij in een snel verkooptraject zijn verkocht. In het Oude Belastingkantoor ontwikkelt White House Development zes exclusieve stadsvilla’s met een woonoppervlak van 350 tot 400 vierkante meter en een eigen stadstuin.
De Rijksadministratie is een betoverend rijksmonument aan de Karnemelksloot, dat omringd wordt door een enorme tuin met monumentale bomen. Het is in 1876 gebouwd als Militair Hospitaal en was sinds 1922 jarenlang in gebruik als belastingkantoor. Nu staat het gebouw aan de vooravond van een bijzondere transformatie. De verbouwing daarvoor is inmiddels gestart. De statige en grote villa’s worden in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.
rijksadministratie
In totaal telt de Rijksadministratie straks zes villa’s, die – als verwijzing naar de vroegere functie van het gebouw – alle zes zijn genoemd naar de oudhollandse munt: Villa Dukaat, Villa Schelling, Villa Gulden, Villa Florijn, Villa Duit en Villa Daalder. De prijzen waarvoor ze zijn weggaan, zijn overigens gewoon in euro’s: van 710.000 euro tot 805.000 euro.