Vierstroom houdt op vrijdag 29 september een speciale dag voor haar leden in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Deze ledendag staat in het teken van ‘Vitaliteit’.
Vierstroom heeft meer dan 65.000 leden en is actief binnen het gebied van Woerden via Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot Schoonhoven. Tot de doelgroep van Vierstroom behoren niet alleen vitale maar ook kwetsbare ouderen en chronisch zieken.
Ouderen moeten steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Uit recent onderzoek blijkt dat de meeste ouderen dit zelf ook willen. Vierstroom ondersteunt hen daarin door het bieden van huishoudelijke hulp, alarmering en verpleging en verzorging aan huis. De ledenorganisatie van Vierstroom heeft zich ten doel gesteld haar leden te helpen met het zo lang mogelijk vitaal en gezond blijven. Daarom staat de Vierstroom Ledendag in het teken van ‘Vitaliteit’. Met een knipoog naar de klok: de tijd van je leven! Immers zo lang je vitaal blijft, houd je zin in het leven.
Verpleegkundig personeel van Vierstroom neemt het initiatief om een aantal van hun meest kwetsbare cliënten een informatieve maar bovenal gezellige dag te bezorgen op de Vierstroom Ledendag. Zij begeleiden hen gedurende de hele dag.
Er is een gevarieerd dagprogramma vastgesteld. Naast de lezing van Dr. Winnie Hofman over ‘Gezond Slapen’ kunnen leden van Vierstroom diverse workshops bijwonen. Bijvoorbeeld over het effect van bewegen op lichaam een geest, gezonde voeding, mindfulness en over levensloop. Bovendien is er een mogelijkheid om bij een klankschalenconcert aanwezig te zijn of mee te doen aan een workshop bloemschikken. Gedurende de dag kan een ieder een bezoek brengen aan het vogelpark Avifauna.
De dag start om 9u30 en duurt tot 16u00. Gedurende de dag kunnen leden ook het vogelpark bekijken en de vogelshow bewonderen. Het park sluit om 18u00.
Zie voor meer info op www.vierstroom.nl/leden/aanbod/vierstroom-ledendag/
Frontfoto: De Goudse Ems Peters neemt een bezoeker van de vorige ledendag onder handen.