Een 27-jarige man uit Gouda is zaterdagavond door een arrestatieteam aangehouden in Breda omdat hij een nepwapen bij zich had. Dat meldt Omroep Brabant.
Een bewoner van een flat wilde naar zijn appartement op de negentiende verdieping gaan toen hij een verwarde man zag lopen in de hal. De man gaf aan dat hij ‘door God was gestuurd’. De man eiste dat hij naar binnen mocht, zei dat hij niet weg zou gaan en stuurde de bewoner weg.
De bewoner belde vervolgens de hulpdiensten. De politie kende de man al als verward persoon en wist dat hij over kon gaan tot geweld. De naastgelegen woningen werden voor de veiligheid ontruimd. Uiteindelijk heeft het arrestatieteam de man opgepakt.
Mediastilte
Volgens een woordvoerder van de politie was de man vooral uit op publiciteit en zou hij ‘mogelijk gevaarlijke dingen doen als hij dat zou krijgen’. Vanwege dat gevaar vroeg de politie om mediastilte. Waar de politie normaal gesproken via Twitter informatie verspreidt, bleef het zaterdagavond stil totdat het gevaar was geweken.