De kandidatenlijst van de ChristenUnie Gouda bevat een aantal verrassende nieuwkomers.

Hoogste nieuwkomer is Jasper Janssen (plaats vijf). Janssen is 23 jaar en nu al betrokken bij tal van sociaal-maatschappelijk activiteiten in Gouda. Zo is hij één van de oprichters van de stichting Netwerk samen voor Goud. Deze stichting koppelt jonge vrijwilligers aan hulpvragen van bijvoorbeeld de voedselbank of het Leger des Heils. Tot voor kort was Janssen ook bestuurslid van ’t Swanenburghshofje. Janssen: ,,In de politiek wil ik mij hard maken voor jongeren. Zij verdienen alle ruimte en ondersteuning om zich in te zetten voor de mensen uit hun straat, buurt of wijk”.

Zelfstandig ondernemer Marjanne van Kleij (plaats tien) staat ook voor het eerst op de lijst van de ChristenUnie. Velen kennen haar als mede-eigenaar van Kempkes Optiek. Van Kleij is verder actief binnen de SOG en het Doe Platform. Van Kleij: ,,Ik ben blij dat de leegstand in de Goudse binnenstad afneemt, maar we zijn er nog niet. Politiek maak ik mij graag sterk voor een veilige en groene binnenstad met een bloeiende detailhandel”.

Andere nieuwkomers op de lijst zijn Petra Hamm-van Bodegraven (plaats zes) en Arwin Zeelenberg (plaats negen). De ChristenUnie heeft op dit moment vier raadsleden: Theo Krins (lijsttrekker), Anna van Popering-Kalkman, Christiaan Quik en Wout Schonewille. Zijn hebben zich allen opnieuw kandidaat gesteld en vervullen de plaatsen één tot en met vier op de lijst. Verder staan ook burgerraadslid Martijn Riet (plaats zeven) en fractiesecretaris Mirjam Roos-Proos (plaats acht) op de lijst.

Frontfoto is gemaakt door Lima Fotografie

Reageer op dit artikel