Vanochtend schijnt de zon, later ontstaan door warmte-convectie stapelwolken. Ook zullen er velden met sluierbewolking (Cirrus en/of Cirrostratus) aanwezig zijn. De noordenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Vrijdagmiddag is het met een graad of 28 opnieuw zomers warm in de Goudse regio. Er is een mix van zon en stapelwolken. Geen van deze stapelwolken zal uitgroeien tot het buienstadium. De wind is noordelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de avonduren blijft het eveneens droog en neemt alleen de hoge sluierbewolking gedurende de avond verder toe. De wind is noordelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en heldere perioden. Het blijft in het Groene Hartgebied op de meeste plaatsen droog, maar lokaal kan toch een beetje regen vallen. De temperatuur daalt in de Goudse regio naar een laagste waarde van 17 graden en daarmee is het aangenaam buitenshuis. De wind is noordelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort.

Morgen zijn er tamelijk veel stapelwolken met tussendoor zon en kan lokaal een lichte regenbui tot ontwikkeling komen. Daarbij is zelfs een kleine kans op onweer. Zaterdagmiddag laat de zon zich vaker zien en blijft het overwegend droog. Door een matige wind uit richtingen tussen noordwest en noord is het een fractie minder warm. Het wordt met circa 26 graden zomers warm in Gouda en de omliggende dorpen. De wind is noordelijk en zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Zondag wordt het met 27 graden opnieuw zomers warm. In het zuiden, oosten en op de Veluwe wordt het 25-28 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. De wind blijft in de noordwesthoek. In de avond klaart het breed op en is het zonovergoten. De wind is noordwestelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort.

Na het weekend gaat de temperatuur omhoog en vanaf dinsdag krijgen we een reeks tropische dagen met 30 graden Celsius of hoger. In de Goudse regio wordt het in de middagen 30 tot 33 graden Celsius. Maandag is het wisselend bewolkt, maar vanaf dinsdag wordt het dankzij een omvangrijk hogedrukgebied boven Scandinavië zonovergoten. Aan het eind van de week neemt de kans op een lokale onweersbui geleidelijk toe, maar of dat in deze extreem droge zomer daadwerkelijk gebeurd is maar de vraag!

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda