Vanochtend is er na het optrekken van de mist enige tijd sprake van laaghangende bewolking. In de middag breekt de zon regelmatig door en is er een kleine kans op een lokale bui. Woensdag blijft het droog en is er in de middag veel zon.
Er waait een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit het oosten tot noordoosten en met 17 of 18 graden Celsius in de Goudse regio is de temperatuur normaal voor eind september.
Woensdag blijft het droog in het Groene Hartgebied. De dag kan opnieuw mistig van start gaan. Met name in de tweede helft van de ochtend en in de middag is het ronduit zonnig. In de loop van de avond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking geleidelijk toe. De wind is zwak of matig (2 tot 3 Beaufort) en draait van oost naar zuidoost. Met 20 of 21 graden Celsius wordt het in de Goudse regio iets warmer dan de 2 voorgaande dagen.
Donderdag is er tamelijk veel bewolking en valt in de namiddag of vroege avond mogelijk een beetje lichte regen. De kans is echter gering in ons gebied. Met een zuidelijke stroming wordt vrij zachte lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur opnieuw uitkomt op 20 of 21 graden Celsius. De wind is overdag zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait tot rond het middaguur uit zuidoostelijke richtingen. Na het middaguur draait de wind geleidelijk naar het zuidwesten en neemt in de avond af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.
Ook vrijdag hebben we te maken met een zwakke tot matige zuidelijke wind (2 tot 3 Beaufort), deze voert relatief warme lucht Het wordt nogmaals 20 graden Celsius. Het weerbeeld bestaat uit talrijke wolken en de buienkans neemt in de loop van de dag toe. De droge perioden zijn echter overheersend.
Vanaf zaterdag volgt een geleidelijke overgang naar een wisselvallig weertype met begin volgende week maxima rond 15 graden Celsius. Op de Atlantische Oceaan gaan komend weekend de 2 ex-orkanen Lee en Maria koers zetten naar Europa. Het is echter nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor ons weerbeeld als de orkaanrestanten Europa naderen in de loop van volgende week. De restanten van ex-orkaan Maria kunnen in Noordwest-Europa veel wind (zelfs storm is mogelijk!) gaan veroorzaken, maar helemaal zeker is dit nog niet. Ex-orkaan Lee verdwijnt waarschijnlijk van de weerkaarten voor het Europa bereikt
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda