De apotheose van de Eredivisie Dames gaat dit weekend zijn beginfase in, dan beginnen alle teams op ZVL-Tetteroo na aan hun kwartfinales. De strijd wordt vanavond afgetrapt in Nijverdal met Het Ravijn tegen UZSC. Daarna volgt in Ede Polar Bears tegen ZPB H&L Productions en een kwartiertje later start Widex GZC Donk tegen ZV de Zaan.

‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’. Met die gedachte gaat het spel nu pas echt beginnen. Maar op basis van de gespeelde competitiewedstrijden kan er al wel een balans opgemaakt worden. Tussen Polar Bears en ZPB mag men geen problemen verwachten voor de Edese club. Vier keer troffen beide teams elkaar, vier keer was de verliezend bekerfinalist te sterk. Het laatste treffen eindigde zelfs in 11-2.

Spannendere duels zijn er elders te verwachten. GZC Donk en ZV de Zaan troffen elkaar twee keer dit seizoen, wat in een minimaal Gouds voordeel werd beslecht. In eigen huis won het 10-9, in Zaandam werd het 10-10. ZV de Zaan zal, gesterkt door de drie keer bekerwinst in Heerenveen afgelopen weekend, gebrand zijn om het clubsucces navolg te geven.

Tussen Het Ravijn en UZSC is de balans in het voordeel van Het Ravijn. Twee keer won Het Ravijn: 10-4 en 5-4 (beker), één keer werd het gelijk: 8-8 (beker) en UZSC won eenmaal met 10-8. ZVL-Tetteroo eindigde als eerste in de competitie en is daardoor vrijgeloot voor de halve finales.

De wedstrijd tussen GZC Donk en ZV de Zaan is hier live te volgen.
De wedstrijd tussen UZSC – Het Ravijn is hier live te volgen.

Vrijdag 6 april
20.00 uur Het Ravijn – UZSC
20.30 uur Polar Bears – ZPB H&L Productions
20.45 uur Widex GZC Donk – ZV de Zaan

Zaterdag 7 april
18.00 uur ZPB H&L Productions – Polar Bears
18.15 uur UZSC – Het Ravijn
18.25 uur ZV de Zaan – Widex GZC Donk

Zondag 8 april (eventuele derde wedstrijden)
15.00 uur Widex GZC Donk – ZV de Zaan
17.00 uur Het Ravijn – UZSC
19.30 uur Polar Bears – ZPB H&L Productions

Bron: waterpolo.nl