Vandaag is het over het algemeen bewolkt met van tijd tot tijd motregen en het wordt om en nabij 14 graden Celsius in de Goudse regio. Vanaf dinsdag blijft het aan de koele kant voor eind april, de maximumtemperatuur is donderdag het laagst van deze week. Voor donderdag wordt namelijk een maximumtemperatuur van 12 graden Celsius berekend. Er vallen enkele lichte regenbuien, maar soms zijn er ook flinke zonnige perioden.

Woensdag begon de daglichtperiode bewolkt en vieler van tijd tot tijd lichte (mot)regen.  Later in de middag en aan het begin van woensdagavond wordt het zelfs vrij zonnig. Het wordt opnieuw maximaal 14 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. De wind gaat in de loop van de dag de westhoek opzoeken en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Donderdag zijn er stapelwolken en zonnige perioden. Verspreid over het Groene Hart vallen er enkele lichte regenbuien. Met 12 graden Celsius wordt het de koelste dag van deze week. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind (4 tot 5 Beaufort). De wind heeft een vlagerig karakter met windvlagen tot circa 45 km./uur. In de avonduren neemt de kans op neerslag af en tijdens Koningsnacht blijft het droog. De temperatuur daalt naar circa 6 graden Celsius in de Goudse regio bij een zwaar bewolkte hemel en een zwakke zuidwestenwind (2 Beaufort).

Tijdens Koningsdag zijn er forse stapelwolken. Af en toe schijnt de zon en is een lokale regenbui niet uitgesloten. In de loop van de dag gaat de zon steeds langduriger schijnen en is de kans op een regenbui nihil. Met 15 graden Celsius ligt de maximumtemperatuur op een normaal niveau. Gelukkig staat er iets minder wind dan op donderdag, waardoor het voor het gevoel een stuk aangenamer is. Ook in de avonduren blijft het droog en kunnen we nog even genieten van de Oranjezon.

In het weekend is de over het algemeen matige wind (3 tot 4 Beaufort) noordoostelijk en stijgt de middagtemperatuur naar circa 17 graden Celsius. Het weerbeeld bestaat zaterdag uit een mix van uitgestrekte wolkenvelden, zonnige perioden en een plaatselijk lichte regenbui. Zondag is het overwegend bewolkt en is de kans op buien aanzienlijk groter dan op zaterdag. De zon is dan slechts sporadisch te zien.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda