Het is de komende uren geheel bewolkt met nevel of mist en nu en dan valt er mogelijk een beetje lichte (mot-)regen. Het blijft zacht voor medio december. In de loop van de woensdag wordt drogere lucht aangevoerd en wordt het geleidelijk iets kouder. De zon is vanmiddag zo nu en dan aanwezig in het Goudse weerbeeld.

Tijdens droge perioden is het in de vroege ochtend erg nevelig. Door de aanwezigheid van uiterst vochtige lucht, kan er in de Goudse regio ook mist gevormd worden. Er staat in de eerste ochtenduren nauwelijks wind. De temperatuur ligt aan het begin van de daglichtperiode rond 7 graden Celsius.

Overdag is er in eerste instantie veel bewolking met in de eerste uren een kleine kans op lichte motregen, nevel en zelfs mist is mogelijk. Vanuit het zuiden stroomt in de loop van de dag drogere lucht over de Goudse regio en begint de bewolking geleidelijk te breken, zodat in de middag de zon nog even kan doorbreken. Het wordt ongeveer 10 graden Celsius! Normaal is het 6 graden Celsius in deze tijd van het jaar.

Vanaf donderdag komen we steeds meer onder invloed van een sterk hogedrukgebied met diverse kernen die overwegend ten oosten Nederland liggen maar in het weekeinde boven Nederland. Het is dan ook rustig, droog en vrij zacht winterweer. De kans op regen is nihil, maar de bewolking blijft de overheersende factor in het Zuid-Hollandse weerbeeld. De zon zien we helaas maar af en toe. In de nachten is er een kans op mist, maar na het weekeinde wordt de kans daarop kleiner omdat met de oostelijke stroming steeds drogere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur gaat overdag geleidelijk iets omlaag, op donderdag en vrijdag een graad of 6 a 7 Celsius. Vanaf maandag wordt het kouder met een maximum van rond de 3 graden en in de nacht lichte vorst.

De Goudse regio zal hoogstwaarschijnlijk langere tijd onder invloed van hogedrukgebieden blijven, waardoor we een langdurige droge en rustige periode tegemoet gaan.

Weersverwachting Goudse kaarsjesavond: Zwaar bewolkt, vrij zacht, droog en een zwakke westenwind.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel