Ondanks het mooie weer in Nederland en de aan de hand van een enquête gebleken positieve houding van de inwoners van Zuid Holland over neerslag tijdens de vakantie, kiest 74% van de ondervraagden toch nog steeds het liefst voor een bestemming waar het gunstige klimaat vanzelfsprekend is.

Dit mag niet te koel of regenachtig zijn. De meest gekozen favoriete vakantietemperatuur ligt dan ook tussen de 26 en 30 graden Celsius. Slechts 14% houdt juist rekening met een niet te warm of benauwd klimaat en 12% maakt het niet veel uit, zij passen de activiteiten aan op het klimaat van de bestemming waar zij naartoe willen.

Overigens ziet 7 van de 10 inwoners van Zuid Holland neerslag niet direct als een domper op de vakantie, blijkt uit de raadpleging van Corendon onder ruim 1200 respondenten. Zo’n 29% maakt het klimaat op vakantie niet uit, zij passen hun activiteiten aan op het weer op hun droombestemming.

Gemiddeld 50% van de ouders zegt bang te zijn dat hun kinderen zich bij slecht weer sneller gaan vervelen en dit de vakantie niet ten goede komt. Toch ervaart het grootste deel (46%) dat hun kinderen zich in ieder klimaat prima vermaakt. Opvallend is hier dat vooral mannen sneller denken dat de kinderen zich wel vermaken.

Bij 71% van de vakantiegangers is het weer op de vakantiebestemming bekend voor zij hun koffer inpakken. De helft van hen weet welk klimaat ze kunnen verwachten en de andere helft controleert toch nog de weersverwachtingen online.

Gemiddeld 19% pakt voldoende in om ook voorbereid te zijn op ander weer. Eén op tien verwacht op locatie wel iets te kunnen kopen wanneer het weer op vakantie tegenvalt.