Met video’s |

Wie zich zondag 1 april tussen Gouda en Reeuwijk-Dorp begaf of bevond, keek wellicht raar op om een grote mensenmassa tegen het lijf te lopen of te rijden. Een stoet van in het blauw-wit geklede mensen. Het waren supporters van RVC’33 die op weg waren van het sportpark aan het Kaagplein 15 in Reeuwijk-Dorp, de thuishaven van RVC ’33, naar Olympia aan de Bodegraafsestraatweg. Dit om het eerste van RVC’33 aan te moedigen in de derby tegen Olympia.

Een wandelingetje van ruim  vier kilometer naar de Bodegraafsestraatweg alwaar de RVC’33-supporters massaal het eerste gaan aanmoedigden, en het best gezellige Olympia voorzag van wat extra gezelligheid.

De processie-mars liep over de Reewal naar Gouda. Uiteraard zongen de supporters de gehele route uit volle borst het clublied ‘RVC ons ideaal met je blauwe witte kleuren’.  Dit om ze in Gouda te laten weten dat ze eraan kwamen.

Na 2,4 kilometer, zeg maar halverwege, was het de hoogste tijd even te rusten en stopte de groep op de Bloemendaalseweg 14A en/of 22 voor een broodje en een vloeibare versnapering. Tevens, het is tenslotte Pasen, ontvingen ze daar de Reeuwijkse variant van het Urbi et Orbi door kapelaan Van Paassen voor een veilige verdere reis, drie punten en een superleuke happening.

Het mocht allemaal niet baten. RVC’33 wist geen punten mee te nemen uit Gouda in de streekderby tegen Olympia en verloor met 4-2.