Uitzendbranche blijft groeien

Bankier
Uitzendbranche blijft groeien

Het aantal uren dat uitzendkrachten maken, blijft groeien. De omzet van de leden van branchevereniging ABU steeg het afgelopen jaar met 7%, net als in 2016, het aantal uitzenduren nam met 6% toe.

Banen genoeg
Vooral in de industrie waren het afgelopen jaar flink meer uitzendkrachten nodig: het aantal uren steeg daar met 11%, de omzet zelfs met 14%. Dat betekent dat de bedrijven bereid zijn steeds meer geld te betalen voor de juiste flexkracht – een nieuwe bevestiging van de schaarste van hoogwaardig industriepersoneel.

Techniek
Voor technische uitzendkrachten blijven de seinen op groen staan: ze konden 8% meer uren draaien, en waren goed voor 8% meer omzet dan in 2016.

,,Bouw, ict, techniek en de administratie blijven ook dit jaar de sectoren die het moeilijkst aan goed personeel kunnen komen”, voorspelt Marieke Kreuzen van Ruimbaan Uitzendbureau, in Gouda veruit de grootste op uitzendgebied. ,,In de bouw is aan timmermannen het grootste gebrek, maar ook werkvoorbereiders zijn lastig te vinden. De it-branche is naarstig op zoek naar php-ontwikkelaars, softwaretesters en – vooral – naar projectmanagers. Ook banen in de administratieve sector nemen toe. Je moet dan vooral denken aan de financiële branche, marketing en communicatie en commercieel werk. Ruimbaan is voor haar eigen onderneming met spoed op zoek naar commerciele talenten, intercedenten met ambitie.

Zorg
Op mbo-niveau is er vooral veel gebrek aan mensen met een zorgachtergrond. De tandarts is in die sector van plek één naar plek drie verdreven voor de verpleegkundige en de verzorgende ig. Volgens Ruimbaan wordt 2018 een topjaar voor de arbeidsmarkt, met het laagste aantal werklozen in jaren.

De administratieve sector had in 2017 juist minder uitzendkrachten nodig: zowel het aantal uren als de omzet daalde met 2%. Veel administratieve beroepen worden door computers of zelfs robots overgenomen.

Wie alsnog een administratieve functie wil bekleden, moet volgens Ruimbaan Uitzendbureau gaan voor een baan als klantenservicemedewerker, planner of financieel administratief medewerker.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je leuk om voor of via Ruimbaan Uitzendbureau aan het werk te gaan? Solliciteer dan snel!

Beeldrechten: Parole, bureau voor journalistieke producties.

Reageer op dit artikel

Share This