Aanvankelijk is er in de vroege vrijdagochtend nog veel bewolking en is er kans op wat lichte motregen, maar veel stelt het niet voor. In de loop van de ochtend komen er opklaringen en komt de zon steeds vaker te voorschijn. De maximumtemperatuur komt uit op rond de 14 graden Celsius. Er staat een frisse noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort), in de loop van de avond weer iets krimpend naar west en wat afnemend naar kracht 2 Beaufort.
Vanavond en in de nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe. De minima schommelen rond 10 graden Celsius bij een zwakke tot matige westelijke wind, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
In het weekend is het wisselvallig met af en toe een lichte regenbui, meestentijds is het droog en er zijn ook zonnige perioden. Op zaterdag waait er een westelijke wind kracht 3 a 4 Bft en op zondag gaat de wind in de ochtend draaien naar een noordwestelijke richting en bedraagt dan 4 a 5 Bft. dit maakt het voor het gevoel fris. De temperaturen liggen rond normaal met 13 graden Celsius in de middag. ’s Nachts koelt het af naar minima rond 10 graden Celsius, normaal voor de tijd is 6 graden Celsius.
In de loop van volgende week zal de temperatuur een licht dalende tendens laten zien. Maandag is het wisselend bewolkt en droog. Bij een noordelijke wind wordt het niet warmer dan 11 graden Celsius. Voor dinsdag staat er regen op het weermenu, er kan meer dan 10 mm. vallen in een etmaal. Volgende woensdag en donderdag is het waarschijnlijk buiig en fris. Volgende week donderdag is de maximumtemperatuur waarschijnlijk nog maar 9 graden Celsius. Een noordwestelijke wind zal het er niet aangenamer op maken.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda