Witte zakdoekjes bij Black Gospel Nights

mainImage
Witte zakdoekjes bij Black Gospel Nights

Witte zakdoekjes bij Black Gospel Nights in de Sint Janskerk. De doosjes met witte tissues gingen daarvoor vrijdagavond langs de bezoekers in de kerkbanken die vervolgens enthousiast met de doekjes zwaaiden op de stemmige muziek en swingende zang van gospelkoor G-Roots. Zo ook burgemeester Milo Schoenmaker. Hij neemt afscheid van onze gemeente. Maar of de actie hiervoor bedoeld was. We denken het niet. Want de burgemeester deed vrolijk mee...
De swingende Black Gospel Night-kerstconcerten in de Sint Janskerk in Gouda waren dit jaar weer goed voor in totaal 2500 bezoekers. Daarmee waren de afgelopen drie avonden waarop de concerten werden gegeven, weer volledig uitverkocht. Dat waren ook de voorgaande edities. De ‘Black Gospel Night’  is daarmee uitgegroeid tot de grootste ­muzikale happening in de Sint Janskerk. ,,En de bezoekers komen van heinde en verre. Uit alle hoeken van Nederland. Afstand speelt geen rol. Dat is toch nauwelijks voor te stellen?", zo klinkt organisator Hans Peter van den Bosch van Eigenwijze Evenementen enthousiast, maar ook verbaasd en verwonderd.

Het kerstevent slaat zo goed aan, dat Van den Bosch de Sint Jan ook voor de komende twee jaar al heeft geboekt. ,,We hebben tot 2020 weer de mooiste dagen voor de kerst vastgelegd. Daar kun je niet te vroeg mee zijn en aan beginnen. Eigenlijk beginnen we net na de kerst al weer met de organisatie voor het komende jaar en zijn we er de laatste weken van het jaar 24/7 mee bezig. Maar mij hoor je niet klagen. Het is fantastisch om te doen...", aldus de Bodegraver.De organisatie zat weer perfect in elkaar op de inmiddels vijfde editie van dit sfeervolle event in de prachtige ­ambiance van de monumentale Sint-Janskerk. Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 december 2018 is de Sint-Janskerk ‘the christmas place to be’. Een schitterende kerk als sfeervolle locatie voor deze gedenkwaardige Kerst-avonden. Black Gospel Night-kerstconcert gaf wederom kleur in de donkere dagen voor kerstmis. Na het succes van de afgelopen jaren was deze muzikale happening dit jaar opnieuw een waar spektakel in een winterse setting en in de prachtige entourage van de Sint Jan.  Een unieke belevenis met muzikale topacts, op een locatie waar saamhorigheid, muziek en Kerst samenkomen.Heel trots is organisator Van den Bosch dat Edsilia Rombley en Steffen Morrison op woensdag en donderdag naar Gouda kwamen. Apetrots was Van den Bosch dat op vrijdag, op de slotavond, Do en Steffen Morrison waren geprogrammeerd. ,,Een cadeautje van ons boekingsbureau...", vertelde Van den Bosch. Allen brachten een mooi brok Soul, R&B en Gospel en lieten een onuitwisbare indruk achter. Deze prachtige stemmen, een goede band en dan nog versterkt door de akoestiek van het monumentale gebouw, bracht een ieder een bijzondere decemberavond.

Van den Bosch: ,,Dit Gospelconcert bied de bezoekers de gelegenheid om de kerstperiode op een unieke manier in te luiden met relaties, personeel, vrienden en familie, onder het genot van heerlijke wijnen en een smakelijke Goudse kaasplank. Jong en oud zijn van harte welkom om te genieten van een concert waarbij het niet nodig is om stil te blijven zitten! En dat is gebeurd. We hebben iedereen van de kerkbanken gekregen..."

Zie ook www.blackgospelnight.nl

En ook nog even Sabrina Stark bij een van de vorige edities van Black Gospel Nights... 


Foto: Digitaal Dagblad