Bankier van het Verzet in herdenkingsweek in Cinema Gouda

mainImage
Bankier van het Verzet in herdenkingsweek in Cinema Gouda

De oorlogsfilm Bankier van het Verzet heeft al meer dan 300.000 bezoekers getrokken. Al binnen tien dagen zat de film op meer dan honderdduizend bezoekers. Daarom is het drama van regisseur Joram Lürsen bekroond met een Gouden Film.

Bankier van het Verzet is de eerste Nederlandse productie die dit jaar een Gouden Film ontvangt. Voor Lürsen is het de achtste maal dat hij de prijs krijgt. Hij is daarmee, na Johan Nijenhuis, de maker die de meeste Gouden Films in zijn kast heeft staan.

Uiteraard is er in de herdenkingsweek en zeker op vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei aandacht voor deze oorlogsfilm. De film is dan ook deze week in Cinema Gouda te zien. En is zelfs eenmalig als extra 50+ bios op zaterdag ingepland.

https://www.youtube.com/watch?v=eg5El9N03Fs

Bankier van het Verzet
Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Zie ook www.cinemagouda.nl/nu+te+zien/1316/Bankier-van-het-verzet.html

https://www.youtube.com/watch?v=psXSpkioUlI


Foto: Digitaal Dagblad