Drie nominaties Amateur Musical Award voor Troje!

mainImage
Drie nominaties Amateur Musical Award voor Troje!

Het ongekende succes van Troje! van De Theaterbakkerheij gaat verder dan de bühnes van Concordia en De Goudse Schouwburg. Zo heeft De Theaterbakkerheij drie nominaties op zak van De Amateur Musical Award. De Amateur Musical Award is een juryprijs voor de beste prestatie in een Nederlandse amateurmusicalproductie. Een professionele vakjury bepaalt de winnaars. Dat gebeurt op maandag 10 december bij het Amateur Musical Award Gala in het Rotterdamse Luxor.

Op de longlist kreeg Troje! nog vier nominaties voor de Amateur Musical Award: voor de beste nieuwste musical van Nederland, het beste ensemble, de beste vormgeving/decor en styling en de beste vrouwelijke hoofdrol, gespeeld door Lesley Wijk (zie foto hieronder). ,,Bij de verdere selectie vielen het beste ensemble en de beste vrouwelijke hoofdrol af. Maar daarvoor kregen we een extra nominatie, voor de beste poster, terug", zo vertelde John de Heij zojuist.Dit jaar worden voor de vierde keer de Amateur Musical Awards uitgereikt aan de allerbeste musicalamateurs van Nederland. Dat gebeurt maandagavond in het Luxor. Onder begeleiding van een live- orkest treden er meer dan tweehonderd genomineerden op en komen er bijna dertig musicals voorbij. De winnaars krijgen uit handen van bekende musicalsterren de felbegeerde ‘AMA’ overhandigd en ook reikt Pia Douwes haar Special Talent Award weer uit.De vakjury bestaat uit onder andere uit Jacques d’Ancona, Lone van Roosendaal, René van Kooten en Marianne van Wijnkoop. Zoals elk jaar wordt het gala gepresenteerd door Erik Brey. Het feest start om 19u30.

Te zien in De Goudse Schouwburg
Na het ongekende succes van ‘De Titanic’ bracht De Theaterbakkerheij in samenwerking met De Goudse Schouwburg ‘TROJE!’, een semiprofessionele muziektheaterproductie met een cast van maar liefst 83 spelers en een live band. De voorstelling was te zien op 21, 22, 23, 28 en 29 september in de Goudse Schouwburg.Na het grote succes van de muziektheatervoorstelling De Titanic, reed de stichting De Theaterbakkerheij de eerste twee weken van mei de muziektheatervoorstelling Troje al naar binnen in het Haastrechtse Concordia. Eind september was De Goudse Schouwburg aan de beurt. ,,Het liep storm. De kaartverkoop verliep naar wens. Nagenoeg alle voorstellingen waren uitverkocht", aldus Ruud Bakker, met John Heij de twee initiatiefnemers en stuwende en trekkende krachten achter De Theaterbakkerheij.Over Troje!
‘TROJE! Hoe liefde een stad verwoest’. Een verhaal over onmogelijke vrouwen, machtswellustige mannen, list en bedrog en een reusachtig houten paard. Een semi professionele muziektheater productie met een cast van maar liefst 83 spelers en een live band.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=jfvRLyvRwOY

In deze versie vertellen de verschillende Goden het verhaal van de Trojaanse oorlog: Helena, koningin van Sparta en één van de mooiste vrouwen van haar tijd, is geschaakt door de Trojaanse prins Paris. De Griekse vorsten van verschillende regio’s vormen met moeite een eenheid en proberen haar terug te halen. Om de onneembare vesting binnen te dringen verzint Odysseus in het 10de oorlogsjaar een list: hij verstopt 30 belangrijke strijders in een houten paard en weet de Trojanen ertoe te bewegen het gevaarte als een trofee binnen te halen. De uren van Troje zijn geteld…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=MJPTKf8gF48

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=pJW1dMezu1I

Stichting De Theaterbakkerheij
Stichting De Theaterbakkerheij heeft het voornemen om met regelmaat theaterproducties te realiseren. De eerste, De Titanic, bleek een doorslaand succes. Met maar liefst acht voorstellingen en 4500 bezoekers in het voorjaar in Concordia in Haastrecht. En daarop vier uitverkochte voorstellingen in De Goudse Schouwburg. Goed voor 3200 bezoekers. De cast van De Titanic bestond uit zeventig spelers: een mix van enthousiaste en gepassioneerde toneelspelers. Spelers met meer en minder of geen toneelervaring en allen uit de regio. Verder waren er per avond zo’n veertig mensen actief achter de schermen. Die zorgden voor decor, grime, visagie, kleding, licht en geluid.

Troje was volgens Bakker en De Heij nog groter. ,,Vond je de Titanic groots? Dan heb je Troje nog niet gezien… Een ongekend spektakelstuk met grootse decors en live popmuziek”, zo promootten de twee het komende stuk.

De stichting streeft naar theatervoorstellingen met een mix tussen amateurspelers die door professionele medewerkers worden begeleid en opgeleid. Hiermee heeft de stichting een aantal doelstellingen op het oog. Bakker: ,,Ten eerste beogen we een hoge kwaliteit van uitvoeringen. Daarnaast hopen we de deelnemers een leerzaam en inhoudsvol theaterproject aan te bieden, waarmee we een stimulans geven aan de culturele ontwikkeling binnen Zuid-Holland.”Zie ook www.trojedemusical.nl


Foto: Digitaal Dagblad