Symfonie Orkest Midden Holland brengt Sax and the City

mainImage
Symfonie Orkest Midden Holland brengt Sax and the City

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans.

Het orkest, onder voorzitterschap van de Gouwenaar Louwrens Dijkstra, bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Op zaterdag 3 november speelt het Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel samen met het saxofoonkwartet Met Maten het programma SAX AND THE CITY.Ghislain Bellefroid, dirigent van Symfonie Orkest Midden Holland: ,,Saxofoon en symfonieorkest is een wel heel aparte combinatie: de saxofoon heeft slechts sporadisch een plekje weten te bemachtigen in het orkestrepertoire. Dit zullen we laten horen met de Arlesienne suites van Bizet. Daarnaast spelen we het Concerto in C van Cimarosa (oorspronkelijk voor hobo), maar dan met de sopraansaxofoon als solist”.

Saxofoonkwartet Met Maten kijkt, evenals het orkest, uit naar deze samenwerking van deze 'aparte' combinatie. Zij spelen al vele jaren met het heel veel plezier en zoeken bijzondere samenwerkingen om dit met anderen te delen.

Louwrens Dijkstra, de nieuwe voorzitter van het orkest: ,,Ook de rest van de avond belooft gevarieerd te worden met werken van onder andere Caplet, Elgar en Piazolla. Kortom, en afwisselend concert, waar wij een ieder graag ontmoeten”.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 3 november 2018 in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel. De aanvangstijd is 20u15.

Via de site van het orkest www.somh.nl/concerten kunt u kaarten à € 12,50 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 7,50). Aan de deur zijn de kaarten € 15,00.


Foto: Digitaal Dagblad