Stormloop op stormbaan

mainImage
Stormloop op stormbaan

De eerste week van langste stormbaan van Nederland zit er inmiddels op. De rups van luchtkussens staat er nog tot en met zondag 22 juli.

Er is een ware stormloop op de stormbaan.  Ruim 5.000 mensen hebben de bijna 400 meter lange stormbaan in Zoetermeer al getrotseerd.

Het 380 meter lange parcours, gelegen achter de Wattstraat 20 parallel aan de Oostweg in Oosterheem, werd voor de eerste run van de eerste bezoekers al door een aantal werknemers getest. Ook onze collega's van het Zoetermeers Dagblad namen alvast een kijkje. Het Gouds Dagblad volgde. Wie volgt ons? Je hebt nog tot en met zondag 22 juli om je uit te leven.

,,We hebben onder meer gekeken of alle luchtkussens de juiste dikte hebben", zegt Ewald Hulleman, operationeel  manager bij Gamecity Zoetermeer, tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,In verband met de veiligheid worden de kussens iedere dag opnieuw opgepompt. Er kan ’s nachts natuurlijk altijd wat mee gebeuren. En er is ook een EHBO-team aanwezig zijn. Ook daar zijn de voorbereidingen voor getroffen.”

Wim van der Kooij jr, eigenaar van Gamecity Zoetermeer, waagde zich ook al aan de stormbaan. ,,Echt wel vet", liet hij aan www.zoetermeersdagblad.nl weten.

Klaar voor de stormbaan!

Afgelopen zaterdag werd de stormbaan aan de Wattstraat 20 in Zoetermeer feestelijk geopend door niemand minder dan burgemeester Charly Aptroot.Zaterdagochtend klonk het officiële startschot van de Zoetermeerse burgervader. Onder de bezielende leiding van dagpresentator Fred Zuiderwijk legden velen enthousiastelingen het parcours af, dat bestaat uit 380 meter van aaneengeschakelde stormbanen. Vanwege de hitte werden er meerdere waterstops ingezet op de stormbaan, zodat alle deelnemers veilig de overkant zouden bereiken.

Kinderen vanaf 1,35 meter mogen zelfstandig over de stormbaan. Kinderen die kleiner zijn mogen alleen onder begeleiding van een volwassene over de stormbaan. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden, of tijdens het dagelijkse tijdslot speciaal voor de kleintjes van 16u00 – 17u00. Tijdens dit tijdslot mogen de begeleiders gratis mee met de kleintjes.

Voor sportteams, vrijgezellenfeesten, of kinderfeestjes is er een speciaal actietarief. Bij groepen van 10 personen of groter biedt de organisatie een speciaal tarief aan. Aanvragen voor groepen kunnen worden gemaild naar sales@gamecity.nl of telefonisch via 079 342 6226.

Ben je van plan om de snelste tijd neer te zetten? Fanatieke stormbaanrunners kunnen dagelijks van 17u30 – 19u00 naar hartenlust terecht. Gedurende 90 minuten mogen zij continue over de stormbaan, om zodoende elkaars of hun eigen record te verbreken! Maar wees gewaarschuwd. Het huidige record ligt op 3 minuut 56 seconden van een 10-jarige meisje. Degene met de snelste tijd ontvangt een rittenkaart voor de kartbaan.

De ticketverkoop gaat snel. Zorg dat je er op tijd bij bent om teleurstellingen te voorkomen. Op de website kun je kaarten kopen. Tickets bestel je eenvoudig online via www.gamecity.nl. De kosten zijn € 10,- per ticket. Via deze site kan je precies aangeven op welke dag en tijdstip je de stormbaan wilt betreden!Wat foto’s van de stormbaan

Via een speciaal aangelegde brug, gelegen achter de kartbaan, worden zij naar de stormbaan geloodst.Foto: Digitaal Dagblad