Rabobank-prijswinnaars eregasten Museum Gouda

mainImage
Rabobank-prijswinnaars eregasten Museum Gouda

Vijf lezers van Dichterbij, de periodieke uitgave van Rabobank Gouwestreek, waren vrijdag eregasten in Museum Gouda. Ze waren te gast bij de expositie VAN GAUGUIN TOT TOOROP. GRONINGER MUSEUM TE GAST.

De vijf zijn de gelukkige winnaars van de puzzel uit het najaarsnummer. Ze losten de sudoku goed op en kwamen als winnaars uit de bus uit de vele goede inzendingen.

Samen met een introducé werden zij door conservator Ingmar Reesing bijgepraat over de achtergrond van de werken in de tentoonstelling Van Gauguin tot Toorop.

Na afloop van de rondleiding kregen de Rabobank-gasten nog een drankje aangeboden in het Museumcafé. Al met al een geslaagde middag.
Over VAN GAUGUIN TOT TOOROP. GRONINGER MUSEUM TE GAST
Het Groninger Museum heeft een fraaie verzameling Franse en Nederlandse schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw. Het bevat prachtige schilderijen van bijvoorbeeld Paul Gauguin, Odilon Redon, Mathijs Maris, Jan Toorop, Floris Verster, Jan Mankes en Carel Willink. Tot en met 6 januari 2019 toont Museum Gouda de hoogtepunten uit deze fraaie kunstcollectie van het Groninger Museum.

De verzameling uit het Groninger Museum is in een periode van meer dan 50 jaar bijeengebracht door architect en kunstverzamelaar Reurt Jan Veendorp. Hij had oog voor kwaliteit en wist werken te verkrijgen van belangrijke kunstenaars. In zijn verzameling speelt de natuur, en het gevoel dat een kunstenaar daarin legt, een belangrijke rol.

De verzameling van het Groninger Museum is vergelijkbaar met die van de School van Barbizon en Haagse School in Museum Gouda. Die werd ook bijeengebracht door een kunstverzamelaar: Paul Arntzenius. Hoogtepunten uit déze collectie zijn voor een half jaar te zien in het Groninger Museum in de tentoonstelling: Van Courbet tot Israëls. Museum Gouda te gast.


Foto: Digitaal Dagblad