Peace Run opent Goudse kaasmarkt

mainImage
Peace Run opent Goudse kaasmarkt

De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, ’s werelds langste estafetteloop voor vrede, opent op donderdag 9 augustus de historische Goudse Kaasmarkt.

De Peace Run is bezig met een route van 24.000 kilometer door alle Europese landen. Een internationaal team van 10 hardlopers draagt de vredesfakkel van 6 tot en met 10 augustus door Nederland.

Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich als een lopend vuurtje door de samenleving verspreidt.

De lopers presenteren zichzelf om 9u50 op de kaasmarkt, waar ze de vredesfakkel doorgeven en het lijflied van de Peace Run zingen. Om 10u00 luiden ze de bel om de kaasmarkt te openen. Vanuit Gouda gaat de dagetappe van de Peace Run door naar Eindhoven. Op zaterdag 11 augustus steken de lopers de Belgische grens over.

De Peace Run wil mensen inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld en een harmonieuze samenleving. Het evenement is ondersteund door wereldleiders als Nelson Mandela en Mikhail Gorbachov, spirituele leiders waaronder Desmond Tutu en wijlen Moeder Teresa en sporters waaronder Carl Lewis en Muhammad Ali. In Nederland hebben Leontien Van Moorsel, Anky Van Grunsven, Herman Van Veen en de spelers van Ajax de fakkel vastgehouden en de loop ondersteund.

De Peace Run is in 1987 opgericht door de Indiase vredesfilosoof, kunstenaar en dichter Sri Chinmoy (1931-2007) en wordt gecoördineerd door een internationaal netwerk van vrijwilligers, geïnspireerd door Sri Chinmoy’s visie van een vreedzame wereld. Als blijk van erkenning voor zijn contributie voor een betere wereld is Sri Chinmoy door UNESCO onderscheiden met de Nehru Medaille.

Zie ook www.peacerun.org/nl


Foto: Digitaal Dagblad