Oude tijden herleven met Stoomtreindagen

mainImage
Oude tijden herleven met Stoomtreindagen

Je stapt komend weekeinde weer even terug in de tijd tijdens de SSN Stoomtreindagen. Oude tijden herleven op zaterdag 6 en zondag 7 oktober als er stoomtreinen heen weer rijden tussen het Stoomdepot in Rotterdam Noord en het NS station Gouda. Je kunt heerlijk stoom afblazen tijdens de SSN Stoomtreindagen.
Zelfs als je niets met (stoom)treinen hebt, is dit nog leuk om te doen. Wanneer de stoomtrein aankomt in Gouda, vult het station zich met stoom en de stoomfluit hoor je al van ver.Op het Stoomdepot worden de machtige machines voorzien van water, kolen en natuurlijk gesmeerd! Dit alles kan je van dichtbij bekijken, er is zelfs een mogelijkheid om een stukje mee te rijden op een stoomlocomotief!

Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, zo rijdt er een mini Thomas stoomtrein, kan je je verkleden als echte machinist of stoker en kunnen de kids meebouwen aan een houten treinbaan en is er een kleine markt voor modeltreinen.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, er is een gezellig terras waar u kunt genieten van de befaamde 'SSN Hamburger' of gewoon een broodje gezond, terwijl de stoom door uw neusgaten naar binnen dringt...

Stoomtrein Gouda – Rotterdam
Je kunt met de stoomtrein van Gouda naar Rotterdam en weer terug. Om 10u17 vertrekt de eerste stoomtrein vanaf Gouda en vertrekt vervolgens om het uur tot 17u17. Ook vanuit Rotterdam vertrekt de stoomtrein elk uur terug naar Gouda, met de laatste om 16u20.

Voor een ritje met de stoomtrein (inclusief het bezoek aan de museumdepot) betaal je € 15,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar mogen mee voor € 7,50,- p.p. Je kunt ook een gezinskaart kopen voor € 40,- (twee volwassenen en twee kinderen). Het geld gaat naar de stichting.

Stoom Stichting Nederland
Stoom Stichting Nederland (SSN) bestaat al sinds 1976 en onderhoudt stoomlocomotieven zodat er mee gereden kan worden op de hoofdspoorbanen van Nederland en Duitsland. De stoomtreinen van de stichting komen geregeld langs Gouda en het geloei van de trein van ver te horen.

Zie voor het programma en de vertrek- en aankomsttijden www.stoomstichting.nl.


Foto: Digitaal Dagblad