Nieuwe horecazaak in oude Woodies

mainImage
Nieuwe horecazaak in oude Woodies

Er komt een nieuwe horecagelegenheid in het voormalige pand van de Woodies aan de Zeugstraat. Daarbij wordt Woodies omgedoopt tot Friends.

Henk-Jan Viskaal is de nieuwe eigenaar en ondernemer van en achter Friends en Lobbes. Viskaal is een oud-Gouwenaar en runde voorheen Shoot in het Noord-Hollandse Hoorn. Die horecagelegenheid had hij net verkocht op het moment dat iemand hem belde met de vraag of Woodies/Lobbes niets voor hem was. Dat was Ron Lugthart, voormalig eigenaar van Woodies/Lobbes.

Viskaal is geen onbekende in het Goudse en zeker ook niet voor Woodies/Lobbes. Viskaal was namelijk zeven jaar werkzaam bij de populaire horecagelegenheid. Daarna vertrok hij voor een studie naar Amsterdam.

Duidelijk is dat oud-medewerker Niels van der Pijll weer als manager bij Friends aan de slag gaat en achter de bar komt te staan.

Lobbes blijft gewoon Lobbes. Lobbes is het cafégedeelte naast Woodies. Die gelegenheid krijgt een likje verf. Verder blijft alles bij het oude. Friends wacht een grondige verbouwing. Maar dat is voor later. Naar verwachting zullen Lobbes en Woodies vrijdag 13 juli (jawel, vrijdag de dertiende!) de deuren weer openen.

Bij Friends kun je in eerste instantie standaard op de zaterdag terecht. Bij veel animo en leuke ideeën voor themafeestjes gaan de deuren ook op vrijdag open. Lobbes hanteert dezelfde openingsdagen als voorheen.

Sluiting Woodies
Tja, wat ging er ook al weer aan vooraf? De deuren van het voormalige danscafé Woodies werden in februari gesloten na meerdere incidenten waar medewerkers bij betrokken waren. De toenmalige eigenaar, Ron Lugthart, kreeg meerdere waarschuwingen.

Burgemeester Milo Schoenmaker sloot de twee uitgaansgelegenheden in februari, als gevolg van een vechtpartij eind 2017. Het was de tweede keer dat er een geweldincident plaatsvond waar medewerkers van de horecagelegenheden aan de Zeugstraat bij betrokken waren. Na een eerder incident in 2016 had Lugthart al een waarschuwing gekregen.

De sluiting kwam hard aan bij het Goudse uitgaanspubliek. Als tegengeluid werd er op Facebook een petitie gestart die al bijna duizend handtekeningen heeft opgeleverd. Verder werd een protestmars gehouden in de binnenstad. Dit alles was voor de burgemeester en wethouder en de betrokken instanties mede de aanleiding om met de eigenaar van de Woodies om de tafel te gaan zitten. De partijen beseften dat er een gat was gevallen in het uitgaansleven in Gouda. Dat kon volgens de burgemeester gevuld worden, maar wel op een manier die veilig is voor iedereen.

Schoenmaker zei open te staan voor een 'nieuwe situatie die veiliger is', maar dat kan niet meer met Lugthart aan het roer. Zijn vergunningen zijn ingetrokken. Een nieuwe vergunning is een mogelijkheid, maar die kan niet meer aan Lugthart worden toegekend. Hoe en of Lugthart dit gaat oplossen, was aan hem. Lugthart is ook eigenaar van de twee panden. Hij kwam met Viskaal op de proppen.

Volgens de gemeente Gouda zijn de nieuwe vergunningen verleend. Lugthart, de oude ondernemer, speelt geen rol meer in het nieuwe bedrijf.  Viskaal gaat met andere beveiligers werken.


Foto: Digitaal Dagblad