Negen volle zalen bij Ladies Night Cinema Gouda

mainImage
Negen volle zalen bij Ladies Night Cinema Gouda

Cinema Gouda had woensdagavond een recordaantal bezoekers in huis met de Ladies Night met de speelfilm Doris.

De totaal negen zalen waren compleet uitverkocht. Wat een huis vol, in dit geval met 1200 gezellige dames, betekent. ,,De bioscoop heeft zes zalen, dus waren er drie zalen ‘dubbel' ingezet. Zo hadden we bijvoorbeeld om 18u30 de eerste ronde en dan later rond 21u15 de tweede ronde", aldus Nina Angkotta, die bij Cinema Gouda onder meer de pr- en communicatie verzorgt.,,Naast het feit dat wij hier erg trots op zijn, kregen we vandaag te horen dat we in de TOP 10 van alle landelijke bioscopen met deze Ladies Night zijn geëindigd!", zo gaat Nina verder. ,,We staan op plek 9 met de meeste bezoekers van Nederland, waarbij echt álle bioscopen zijn meegeteld, dus ook de grote ketens zoals Pathé, Vue en de mega Euroscopen. Wij gaan er uiteraard voor om ook de komende edities weer een daverend succes te maken".

Ladies Night
Veel dames (met hun vriendin, zus, dochter, moeder of buurvrouw) kwamen gisteravond af op de film Doris. Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in de hilarische film Doris. De film was voor het eerst te zien in Cinema Gouda tijdens de Ladies Night en draait de komende weken verder. De Ladies Night betekent een gezellige avond uit voor alleen dames. Ze werden bij binnenkomst ontvangen met een glas bubbels, vervolgens konden ze shoppen bij de verschillende stands en maakten ze kans op mooie prijzen! Na afloop van de film waren er hapjes en kregen ze een goodiebag mee naar huis.Over Doris
Doris gaat over een vrouw op een kruispunt van haar leven. Over iemand die een scheiding en het verlies van een ouder heeft overleefd en zichzelf nu opnieuw moet uitvinden. Want hoe ga je een nieuwe liefde aan, als je twee pubers thuis hebt zitten? Hoe vind je -na een moeizaam huwelijk- je zelfvertrouwen terug, terwijl iedereen om je heen Instagram bombardeert met foto’s van hun geslaagde levens, goedgeklede kinderen en afgetrainde lichamen? En hoe behoud je je zelfstandigheid, als alle potentiële werkgevers je laten weten dat ze niet zitten te wachten op een vrouw van vijfenveertig zonder opleiding?

Doris gaat over een vrouw van vlees en bloed. Iemand met angstaanvallen, verdriet en aangekoekte pannen. Over een heldin die met beide benen op de grond staat en weet dat het leven geen goudomrande, roze wolk is, maar die ondanks alle tegenslag groots en meeslepend blijft dromen over welbespraakte vrouwen en schuchtere mannen, die -net als in romantische Britse kostuumdrama’s- voor altijd en eeuwig geluk en kameraadschap vinden.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RKFpWaHN79o

Speelduur: 89 minuten

Genre: Komedie, Drama

Cast: Tjitske Reidinga Guy Clemens Tarik Moree Monique van de Ven Gijs Scholten van Aschat Roos Ouwehand Bracha van Doesburgh Hendrikje Nieuwerf

Regie: Albert Jan van Rees


Foto: Digitaal Dagblad