Neem je favo boek mee naar The Bookshop

mainImage
Neem je favo boek mee naar The Bookshop

Cinema Gouda heeft zondag 3 juni, vanaf 14u00, een Special Preview met de bijzondere film The Bookshop.

Jij kunt de film als eerste zien. En als je je (favo) boek meeneemt, krijg je zelfs een gratis kop koffie of thee aangeboden van de Cinema.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=YP8wMfE9AcU

Over The Bookshop
In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Hugo, Shutter Island) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson o.a. The Party, House Of Cards, Maze Runner) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy o.a. Love Actually, The (Second) Best Exotic Marigold Hotel) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

Speelduur: 113 minuten

Genre: Drama

Cast: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance

Regie: Isabel Coixet

Zie ook www.cinemagouda.nl/Preview-The-Bookshop.html

 

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad