Meesterlijke kunstdocumentaires op witte doek Cinema Gouda

mainImage
Meesterlijke kunstdocumentaires op witte doek Cinema Gouda

Wow! Dat is gaaf en meesterlijk.

Zie grote internationale kunsttentoonstellingen op het witte doek van Cinema Gouda. Geniet van overweldigende museale ervaringen met kunst van de grote meesters, in een fenomenale beeldkwaliteit.

Verweven met biografieën en exclusieve behind-the-scenes beelden van de galerieën zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. Belangrijker nog, de films bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Caravaggio is dinsdagmiddag 26 juni te zien, aanvang 14u00Arts In Cinema: Caravaggio Trailer ENG from ABC Film Distribution on Vimeo.

Caravaggio – the Soul and the Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Het is tevens een van de eerste Italiaanse films die in 8k is opgenomen.

Caravaggio was een revolutionaire kunstenaar en derhalve vaak minder geliefd bij zijn tijdgenoten. Hij reisde heel Italië door op zoek naar success en fortuin, en wellicht naar zichzelf en ontsnapte bijna altijd aan de vijanden die hij onderweg steeds weer maakte. Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd op de meest adembenemende locaties, of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar ze heden ten dage bewonderd kunnen worden.

Deze kunstfilm vertelt het verhaal van Caravaggio’s kunstwerken, middels diepgaande research in divers gedocumenteerd bewijs, met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo’s van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

De verhaallijn beweegt zich voort op twee niveaus: het artistieke commentaar, met name van Prof. Claudio Strinati, kunsthistoricus en Caravaggio expert, alsmede van Prof. Mina Gregori, (President van de Roberto Longhi Stichting voor Kunstgeschiedenis Studies) en Rossella Vodret (curator van de ‘Dentro Caravaggio' tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan) en tevens zien we de ‘fotografische’ scènes, evocatief and symbolisch voor de geest van Caravaggio en zijn kunst, waardoor de kijker in direct contact komt met de geest van de kunstenaar, zijn onbedwingbare impulsen en diens innerlijke ervaringen.

Deze film biedt een geheel nieuwe manier om je onder te dompelen in de kunst en geest van Caravaggio, en is tevens een levendig monument dat de glorie weergeeft van een man wiens stoutmoedigheid en genialiteit zowel een last als een zegen waren waarmee hij niettemin zijn stempel op de eeuwigheid zou drukken...

Toegang € 9,50 incl. koffie / thee en wat lekkers

Zie hier de verwachte voorstellingen

Zie hier de trailers www.artsincinema.nl/trailers-arts-in-cinema.php

Kom dat zien!


Foto: Digitaal Dagblad