Kinderkaasroute door Goudse binnenstad

mainImage
Kinderkaasroute door Goudse binnenstad

De ondernemers van de binnenstad houden vanaf 19 juli tot 23 augustus iedere donderdagochtend de Kinderkaasroute in de Goudse binnenstad. De kinderkaasroute wordt de komende zes donderdagen uitgezet. Jeugdige bezoekers aan de wekelijkse kaas- en ambachtenmarkt kunnen dan met of zonder hun ouders in de winkelstraten meedoen aan oud-Hollandse spellen als sjoelen en klompen vangen.

Al een aantal jaar werd Achter de Waag zes weken lang de kleine Kinderkaasmarkt gehouden: een combinatie van een aantal kramen met lokale producten en de bekende Oud-Hollandse spellen van de ondernemers Binnenstad. Dit jaar pakken de ondernemers het iets anders aan. In plaats van alleen Achter de Waag, staan de spellen door de hele binnenstad, verspreid in de straten.

Kinderen kunnen de oud-Hollandse spelletjes (zoals sjoelen en klompen vangen) spelen, terwijl ze door de gezellige straatjes van Gouda slenteren.

In iedere straat is een stempelpunt en na het spelen van de spellen kunnen de kinderen Achter de Waag met hun kaart bij de kaasmolen een prijsje ophalen.

De grote kaasmolen is tevens het start en eindpunt van de Kinderkaasroute. De kinderen krijgen daar een stadskaart van Gouda, waarop alle straten en spellen staan vermeld.

De binnenstadsondernemers van Gouda sluiten hierbij aan bij de kaasmarkt die iedere donderdag duizenden toeristen uit heel de wereld naar Gouda trekt.


Foto: Digitaal Dagblad