Jure Jurakic in finale Steinway Pianoconcours

mainImage
Jure Jurakic in finale Steinway Pianoconcours

Gouda barst uit zijn voegen van het talent. Niet in de laatste plaats muzikaal talent. Neem nu de 11-jarige Goudse pianist Jure Jurakic. Hij bereikte afgelopen weekeinde de nationale finale van het prestigieuze Steinway Pianoconcours.

Tijdens een spannende halve finale, die in de Robijnconcertzaal in Alkmaar plaatsvond, overtuigde hij de jury met muziek van Bartók, Haydn en Rachmaninoff. Samen met twee leeftijdsgenoten strijdt Jure zaterdag 14 april 2018 in Het Concertgebouw in Amsterdam om de eerste plaats in categorie B (t/m 13 jaar).

De jonge toptalenten worden dan beoordeeld door een vakjury bestaande uit Jan Wijn (voorzitter), Frank Peters, Marlies van Gent en Marjès Benoist. Ook het publiek kiest een winnaar. De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok.

Het Steinway Pianoconcours bestaat ruim zeventig jaar en wordt eens in de twee jaar gehouden in zeven Europese en drie Aziatische landen.

Degenen die Jure willen aanmoedigen en de finale willen bijwonen kunnen kaarten bestellen via de website van Het Concertgebouw.

Finale Steinway Pianoconcours
Zaterdag 14 april 2018, aanvang 14u00
Het Concertgebouw, Kleine Zaal, Amsterdam
Kaarten: www.concertgebouw.nl of 0900-6718345
Website concours: www.steinwaypianoconcours.nl


Foto: Digitaal Dagblad