Je hebt nog een paar uur om te stemmen...

mainImage
Je hebt nog een paar uur om te stemmen...

Goed nieuws voor alle wine-bar-liefhebbers van Nederland: de ‘Wine bar of the Year 2018’ verkiezing is weer van start gegaan.

Wine-bars.nl is ook dit jaar weer op zoek naar dé beste wine bar van ons land. Dus trommel al je mede-wijnliefhebbers op en stem hier op jouw favoriet!

Het Goudse Bodega 32, van eigenaar Carl Flux en zijn vrouw Patty, is een van de 150 deelnemers aan de verkiezing.

Wordt Bodega 32 Wine Bar of the Year 2018? Als jullie net als wij ook zo dol zijn op (de wijnen van) Bodega 32, stem dan op Bodega 32... Je kunt stemmen tot en met 30 november. Dat is vandaag. Je hebt dus nog een paar uur om te stemmen...

Nadat alle stemmen zijn geteld, gaan de 10 wine bars met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, samen met een 5 winebars aangedragen door de jury bestaande uit Sharon van Lokhorst, (wijnjournalist Entree Magazine en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en www.food-market.nl), Romy Kooij (Wijndocent en miss-winelane.nl) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van www.wine-bars.nl). De jury bezoekt de top 15 onaangekondigd.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de Horecava 2019 op dinsdag 8 januari 2019. Zie ook www.wine-bars.nl/wine-bar-of-the-year-2018/Ontkurkt
Wine & Foodbar Bodega 32 aan de Markt 32 in Gouda werd november 2017 - na een korte periode van proefdraaien - officieel ontkurkt. Dat deden eigenaar Carl en zijn vrouw Patty Flux in aanwezigheid van burgemeester Milo Schoenmaker, Daniel Murcia Juan Gandia van het Spaanse Wijnhuis Vicente Gandia, Eulalia Ortiz Aquilar van de Spaanse Ambassade en vele andere genodigden.

Smaak
Een bodega is de Spaanse benaming voor de plaats waar iets opgeslagen kan worden, onder meer een wijnkelder of wijnhuisje. Het woord heeft in de loop van de tijd echter een bredere begripsomschrijving gekregen. Vaak is een bodega ook een proeflokaal of bar voor wijnen, maar het kan ook een bedrijf zijn dat verschillende gebouwen gebruikt voor de opslag van wijn in magazijnen.
In het Goudse proeflokaal Bodega 32 waan je je even in Spanje: pintxos, tapas, sangria en heerlijke wijnen. Flux en zijn crew laten je maar al te graag kennismaken met de echte smaak van dit mooie land.

Spaanse Wijnhuis Vicente Gandia
De wijnen van het huis komen van het Spaanse Wijnhuis Vicente Gandia. Vicente Gandía is een eeuwenoud wijnhuis die inmiddels door de vierde generatie Gandías wordt gerund. Het staat bekend als het grootste wijnhuis van Valencia en is, volgens de Spaanse wijngids ‘the Penin Guide’ een van de beste wijnhuizen in Spanje. Sinds 1885 maken zij wijnen die wereldwijd gerenommeerd zijn en bekend staan om elegantie, complexiteit, zachtheid en balans. Het wijnhuis blijft trouw aan de waarden die ten grondslag lagen bij de start, draagt bij aan de vooruitgang en het welzijn van de gemeenschap en is toegewijd aan kwaliteit en innovatie. Dit alles doen zij zonder de wijntradities van de voorvaderen uit het oog te verliezen.Combineren
De wijnen zijn heerlijk te combineren met uiteenlopende Tapas-gerechten, Pintxos (broodtapas: verse stukjes knapperig stokbrood belegd met dagelijks verschillende ingrediënten), Bocadillos Broodjes (alle bocadillos worden geserveerd op de Spaanse 'Barra Gallega', het beroemde stokbrood uit Galicië), Ensaladas en niet te vergeten en te versmaden Dulces y Pasteles (Gebak en lekkernijen) dagelijks vers bereid door Patty, de vrouw van Carl. Zie daarvoor ook Echtleuk! Taart- en Cupcakesdecoratie.

Catunambú koffie en Tea Quiero
Voor bij de Dulces y Pasteles schenkt Bodega 32 onder meer Catunambú koffie. In deze ambachtelijk gebrouwen koffie proef je de Spaanse pasión, gezelligheid en levensvreugde! En Bodega 32 serveert thee van het merk Tea Quiero. ,,Tea Quiero is afgeleid van het Spaanse ‘Te Quiero’ , ‘ik houd van jou’. Het is hoogwaardige fairtrade thee in een biologisch afbreekbaar zakje", vertelt Flux.

En ben je enthousiast over de producten die Bodega 32 serveert en die je hebt gegeten en gedronken: in de naastgelegen winkel kun je er veel terugvinden. Neem een stukje Spanje mee naar huis of geef het cadeau!

Wine & Foodbar Bodega 32 • Markt 32 • Gouda • www.bodega32.nl


Foto: Digitaal Dagblad