Grote Poëzie Prijs van Gouda opmaat naar Gouda Poëziestad

mainImage
Grote Poëzie Prijs van Gouda opmaat naar Gouda Poëziestad

De Goudse Stadsdichter en zijn vice-stadsdichters houden, vandaag, zaterdag 24 november in de Chocoladefabriek de eerste landelijke Stadsdichterscompetitie OOIT, tijdens het Groot Gouds Stadsdichtersgala.
Goudse stadsdichters en gerenommeerde Stadsdichters uit het land treden in het strijdperk om de Grote Prijs van Gouda. Tijdens de voorronde moeten de Stadsdichters een voordracht doen rond het thema De Liefde en het thema Het Verdriet van Mijn Stad/Dorp. Het publiek stuurt dan de drie beste Stadsdichters naar de Finale waar zij hun mooiste werk voordragen. Vervolgens stemt het publiek voor de ultieme winnaar, die de bokaal ontvangt.

In het strijdperk treden negen Stadsdichters:
1. Onias Landveld, Stadsdichter Tilburg
2. Hanneke Leroux, oud-Stadsdichter Gouda
3. Ruud Broekhuizen, oud-Stadsdichter Gouda
4. Marjolein Pieks, Dorpsdichter Heumen
5. Klara Smeets, oud-Stadsdichter Gouda
6. Wibo Kosters, Stadsdichter Deventer
7. Pieter Stroop van Renen, huidig Stadsdichter Gouda
8. Wietse Hummel, Stadsdichter Harderwijk
9. Harry Oonk, Stadsdichter Ede

Het Groot Gouds Stadsdichtersgala is een initiatief van Stadsdichter Pieter Stroop van Renen en de Goudse vice-stadsdichters Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen (zie frontfoto).

Het Gala is een initiatief om Gouda landelijk op de kaart te zetten als Poëziestad. De gemeenteraad van Gouda stemde onlangs unaniem voor een motie om de Stadsdichter in zijn streven te ondersteunen.

Het Gala start om 16u00, en de uitreiking van de Grote Prijs van Gouda wordt verwacht om 18u30. Plaats van handeling is de Chocoladefabriek van Gouda, het thuis van de Bibliotheek Gouda.

Sponsoren zijn: Verkaaik Boeken, de Bibliotheek Gouda, Rabobank Gouwestreek en Stichting Het Oude-Mannenhuys.


Foto: Digitaal Dagblad