Gouwenaar Wim Janssen exposeert in Arti Legi

mainImage
Gouwenaar Wim Janssen exposeert in Arti Legi

Arti Legi presenteert op 24 en 25 november een tentoonstelling van de Goudse kunstenaar Wim Jansen. De expositie heeft de titel Wim Janssen Gouda mee gekregen. De werken die Jansen laat zien zijn ondergebracht in twee thema’s: Verwording en Ecomare.

Wat Jansen boeit in Verwording is dat wat overblijft na de volmaaktheid. Verwording is zowel beeldend als inhoudelijk boeiender dan het volmaakte. Volmaakt is volmaakt. Verwording gaat alle kanten op. Neem als voorbeeld de plant Groot Hoefblad. Volmaakt met allemaal dezelfde grote eenvormige bladeren. Als het verval inzet wordt het beeldend interessanter: kleuren wisselen voortdurend, de vorm veranderd, er vallen gaten in waardoor vorm en restvorm een spel gaan spelen.

Ecomare is de wereld onder en net boven de zeespiegel. Daar ontwikkelt zich een boeiend schouwspel: kwallen vertonen zowel vorm met transparantie en dat in een vloeiende beweging. Planten en dieren verenigen zich, soms nauwelijks van elkaar te onderscheiden, gebonden in het door het water gefilterde licht.

Deze wereld vangt Wim Janssen Gouda in inspirerende werken, uitgevoerd in de Bistertechniek, met grafiet en olieverf in glacis. Hij is al 40 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar in zijn atelier aan de Krugerlaan 3 in Gouda.  De tentoonstelling laat 27 werken zien met bovengenoemde thema’s.

De expositie te bezoeken op 24 of 25 november van 12.00-18.00 uur. De kunstenaar is aanwezig om uitleg te geven over het werk en uw vragen te beantwoorden. De toegang is vrij.

Arti Legi, Markt 27, Gouda, www.artilegi.nl


Foto: Digitaal Dagblad