GOUDasfalt verandert in Riverdale Festival-terrein

mainImage
GOUDasfalt verandert in Riverdale Festival-terrein

De organisatie van het dancefestival Riverdale - dat morgen (zaterdag 26 mei) op het terrein van GOUDasfalt plaatsvindt - is druk bezig met kwartiermaken. Het GOUDAsfalt verandert in een rap en house-tempo in een heus festival-terrein met podia en tenten.


Uitverkocht!
Riverdale-festival is overigens helemaal uitverkocht. Wat in december begon met een schamele crowdfunding voor de eerste 300 kaarten, is nu een droomdebuut met maar liefst 3.500 danceliefhebbers.

Handel
Sterker nog: er is momenteel veel vraag naar kaartjes voor het uitverkochte festival. En waar vraag is en weinig aanbod, is levendige handel. Er worden momenteel dan ook kaartje aangeboden via Ticketswap of Marktplaats, maar goedkoop zijn ze niet… Normaal kost een ticket 19 euro, maar momenteel zijn ze te koop op  Ticketswap voor 27 euro. Op Marktplaats zijn ze zelfs nog duurder, daar vind je kaartjes voor 50 euro per stuk.De main area van het festival staat in het teken van house en techno en wordt gehost door het Rotterdamse Give Soul collectief. Hier zullen onder anderen Secret Cinema en Benny Rodrigues samen met Michel de Hey te bewonderen zijn.

Bij de tweede area gaan de voetjes van de vloer op de genres urban, hip hop en R&B gehost door het Goudse Noir x Blanc met MC Joreno. Lokale acts zoals Rio Valente, The Munchies en de inmiddels ‘grote local’ Freddy Moreira maken hier deel uit van het programma.

In totaal treden er zo’n twintig acts op bij Riverdale Festival. Zie voor de timetable op www.riverdalefestival.com/timetable/

Na het festival stopt het feestje niet en zet de organisatie deze gewoon door in de So What! Speciaal voor deze gelegenheid keert de Goudse organisatie Dierentuin terug om de club om te toveren tot een heuse beestenboel. Alleen jonge talenten zullen hier hun opwachting maken met genres variërend tussen house, techno en disco. Kaarten voor deze afterparty zijn hier te verkrijgen voor 5 euro : so-what.stager.nl/web/tickets/219425
Foto: Digitaal Dagblad