Friday Afternoon Drink uitgesteld vanwege mijn verjaardag

mainImage
Friday Afternoon Drink uitgesteld vanwege mijn verjaardag

Bijdrage van de 'andere' Paul van Vliet |

De plaatselijke polderdandy en tevens uw verslaggever bracht donderdag 10 mei een bezoek aan de 43ste editie van de Goudse Keramiekdagen.  

Ik hoor u al denken, er zijn zeker alleen maar zelf gekleide asbakjes te bewonderen. Zeker niet! Op de markt en in de Burgerhal van het Oude Stadhuys waren er prachtige beelden en werkstukken van deelnemers te bewonderen. Aan het begin van middag werden de winnaars bekend gemaakt van de gemeentelijke keramiekprijzen. Er is niet alleen keramiek te bewonderen, ook waren er muzikale optredens van het seniorenorkest op het bordes, van onze naar Frankrijk emigrerende Jaap Mulder en was er een klassiek gitarist in de Burgerhal.  

Heeft u gisteren geen tijd gehad om een bezoek te brengen aan de Goudse Keramiekdagen? Niet getreurd. Vandaag heeft u nog een kans! Zowel op de Markt en in de Burgerhal zijn er mooie kunstwerken te bewonderen. Dit onder muzikale begeleiding van de Big Band op het bordes. Aan het einde van de dag zullen de publieksprijzen worden uitgereikt aan de kunstenaars wie 'De hoogste vaas' en 'De breedste schaal' heeft gemaakt.  Is er nog wat te doen als de keramiekdagen zijn afgelopen? Jazeker! Je kunt deze dagen mooie dagen afsluiten met een heerlijk etentje in een van de vele restaurants en eetcafés aan en rondom de Markt. Verder vindt vanavond ook de Friday Afternoon Drink (FAD) plaats bij Brasserie – Bar De Zalm.  

'Huh?! Dat is toch de eerste vrijdag van de maand?' Klopt, maar ik was vorige week vrijdag jarig dus is het een week verzet.  

Omdat het op vrijdag 4 mei Nationale Dodenherdenking was en dit op de eerste vrijdag van de maand viel, heeft De Zalm uit respect besloten om de FAD een week later te laten plaatsvinden.

Dus heb je na het eten nog zin in een drankje en wil je nog even de heupen losgooien, kom dan gezellig vanavond naar Brasserie – Bar De Zalm aan de markt. 

Kortom, geniet van deze zonnige vrijdag en Friday Afternoon Drink in ons mooie stadje. 


| Foto: Digitaal Dagblad