Het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel had woensdag de eer de allereerste mosselen van het seizoen te presenteren. In nauwe samenwerking met Aqua Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker van Noordwest-Europa, en Komans Vishandel uit Moerdijk werd dit moment groots gevierd met een groots mosselfeest. Ron Hirt nam de mosselen in ontvangst.
De levering van de eerste baaltjes bij Kaat Mossel is het startsein van het mosselseizoen voor heel Nederland. Ruim twintig netjes van zo'n twintig kilo per stuk werden woensdag met een Zeeuwse kotter aan wal gebracht. Nadat de mosselen in ontvangst werden genomen door Kaat Mossels eigenaar Ron Hirt, gingen de koks meteen aan de slag. Vanaf het middaguur werden de mosselen zowel binnen in het restaurant, als buiten op het terras bereid en geserveerd.
Ron Hirt: "We zijn enorm trots om als eerste restaurant het mosselseizoen voor heel Nederland te mogen openen. We zijn van oudsher een mosselrestaurant, vernoemd naar Kaat Mossel: de Rotterdamse keur- en beschermvrouw van de mosselen. Op deze bijzondere dag komt alles waar wij voor staan mooi samen."