Cocktailbar Dependance loopt eerste avond helemaal vol

mainImage
Cocktailbar Dependance loopt eerste avond helemaal vol

Dependance: dat is de naam van de nieuwe en eerste cocktailbar van Gouda. Dependance zit in het oude pand van de Ocean Reef Club, aan de Markt 25. Daarmee slaat horecaondernemer Roy van Wensem, al eigenaar van het naastgelegen Swing Gouda, meerdere vliegen in één klap.

Dependance gaat vrijdag 10 augustus open. Vanaf 19u00 met reservering en gratis rondje cocktails. Maar alle reserveringen zijn al vergeven. De cocktailbar zit bij de opening helemaal vol. Vanaf 22u00 vrije inloop. Wellicht is er dan nog een plekje vrij(gekomen).,,We gaan cocktails maken en serveren in uiteenlopende mixen, smaken en creaties. Een ieder krijgt echt een mooi cadeautje op tafel als hij of zij bij ons aanschuift. Daarvoor gaan speciaal opgeleide bartenders zorgen. Ook het andere personeel gaan we hiervoor opleiden. We willen het allemaal in onze vingers krijgen en de smaak te pakken krijgen...", aldus horecaondernemer Roy van Wensem en eigenaar van Dependance en Swing Gouda.

,,Een ieder kan een colaatje of een mix op tafel zetten. Wij gaan een paar stappen verder en de cocktail naar hogere sferen tillen. We zijn hiermee bij Swing anderhalf jaar geleden begonnen. Dat slaat goed aan. We kunnen de vraag - naast het andere aanbod - bijna niet aan en bijhouden. In Dependance gaan we de cocktail nog meer liefde en aandacht schenken. Dat verdient een cocktail en onze klant. Voor de cocktails gebruiken we zoveel mogelijk duurzame en verse producten. We hebben 25 cocktails op de kaart staan. Ook Swing gaat hiervan profiteren. De twee zaken lopen niet voor niets in elkaar over", vertelt Van Wensem.

Om iets te knabbelen bij de cocktails schenkt Dependance ook een kleine kaart met bites en fingerfood: huisgemaakt en vegetarisch. Lekkere hapjes, zoals een garnalencocktail, truffelfrietjes en Turks brood met tapenade en hummus.Dans- en uitgaansgelegenheid
Van Wensem wilde van Dependance in eerste instantie een dans- en uitgaansgelegenheid maken.  Met Dependance wilde Van Wensem in het gat duiken dat Woodies heeft achtergelaten. Dat gat is inmiddels goed opgevuld door Friends, dat letterlijk en figuurlijk de plaats heeft ingenomen van Woodies. Een nieuwe dans- en uitgaansgelegenheid op de Markt had sowieso een lastig verhaal geworden. ,,Bij geluidstesten bleek dat de gelegenheid slecht geïsoleerd is. En dat elke geluidsinstallatie overlast zou veroorzaken. We kregen geen garantie om de nieuwe gelegenheid geluiddicht af te leveren. Daar zijn we dus vanaf gestapt. We voelen er niets voor om de buurt wakker te houden... We willen gezelligheid, geen overlast”, wenst Van Wensem. ,,Als mensen dan echt nog tot in de vroege uurtje willen door feesten, kunnen zij binnendoor naar Swing lopen.”Eigen uitstraling
Verder treft Van Wensem het vele andere opzichten met het erbij trekken van de belendende Dependance. ,,Het ziet er bij de buren allemaal goed, schoon en verzorgd uit. Een prachtige ruimte met een grote bar. Perfect om er een cocktailbar van te maken. We hebben er ook niet veel aan verbouwd. We hebben er alleen een eigen sausje overheen gegooid. Om het pand een eigen uitstraling te geven en naar onze eigen hand te zetten.  Gekozen is voor een hippe, trendy en frisse gezellige sfeer met groen, geel en wit tinten. De afgelopen week hebben we de laatste hand er aan gelegd, de finishing touch. Op vrijdagavond 10 augustus gaan we open en daarna los".

Van Wensem heeft het terras van Dependance inmiddels al in gebruik genomen. Wel zo effectief en efficiënt.  We maken ook gebruik van één gemeenschappelijke keuken. En genieten al volop van het doorgetrokken terras. We hadden voorheen een redelijk klein, maar fijn terras dat altijd vol zit met lunch, diner en borrel, zowel in de winter als in de zomer. Het terras is nu aanzienlijk vergroot. Meer vierkante meters om meer mensen te bedienen...”
https://www.facebook.com/swinggouda/videos/1816838235028363/

 


Foto: Digitaal Dagblad