Cinema Gouda viert verjaardag Whitney Houston

mainImage
Cinema Gouda viert verjaardag Whitney Houston

In meer dan 100 bioscopen, uiteraard ook Cinema Gouda, is op donderdag 9 augustus de documentaire ‘WHITNEY’ te zien.

Deze indrukwekkende documentaire is een eerbetoon aan het leven van Whitney Houston die op de dag van release 55 zou zijn geworden. De documentaire gaat dieper in op het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal, ondersteund door interviews met haar meest dierbaren, originele beelden en natuurlijk de muziek van één van ‘s werelds grootste zangeressen. The untold story. For the first time.

De documentaire is bijzonder goed ontvangen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met onder andere 4 sterren van de BBC, The Times en Empire. Variety: `The film captures the quality that made Whitney Houston magical, but more than that it puts together the warring sides of her soul´.

Kevin MacDonald
De door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void) geregisseerde documentaire ‘WHITNEY’ geeft een goed beeld van het leven en de ondergang van deze icoon. Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.

Over Whitney Houston
Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963 in Newark. Ze was een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres en model. In 1985 bracht ze haar eerste nummer uit waarna vele nummer 1-hits volgden, waarmee ze Elvis Presley en The Beatles qua records versloeg. Ook heeft de zangeres veel prijzen voor haar muziek in ontvangst mogen nemen en was ze veel zichtbaar op televisie en in films.

In 1992 trouwde Whitney met haar man Bobby Brown en een jaar later werd hun dochter Bobbi Kristina geboren. De relatie tussen de twee ging niet altijd over rozen en er was veel drugs in het spel. Na 14 jaar huwelijk besloten ze om te gaan scheiden.

Op 11 februari 2012 werd Whitney dood gevonden in het bad van een suite in het Beverly Hills Hotel. Op 31 januari 2015 werd haar dochter, Bobbi Kristina, ook bewusteloos in bad gevonden. Hierna heeft ze een half jaar in coma gleden. Op 26 juli 2015 is ook zij overleden.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ez1y-0W7Q24

Speelduur: 120 minuten

Genre: Documentaire, Muziek

Cast: Whitney Houston, Kevin Costner, Bobby Brown.

Regie: Kevin Macdonald


Foto: Digitaal Dagblad