Breekbaar eerste productie vanuit cultuurhuis De Theaterbakkerheij

mainImage
Breekbaar eerste productie vanuit cultuurhuis De Theaterbakkerheij

Gouda weet het inmiddels: De Theaterbakkerheij maakte naam met de musical Titanic. De zalen van Concordia en De Goudse Schouwburg stroomden twee jaar geleden vol met bezoekers die na afloop laaiend enthousiast waren. Onlangs bracht De Theaterbakkerheij in Haastrecht (met 4000 bezoekers) de musical Troje op de planken. Ook weer een daverend succes. Troje wordt in september in De Goudse Schouwburg gespeeld, met nu ook al meer dan 4000 verkochte kaarten. De Theaterbakkerheij stoomt en bakt dus door! Zo maakte de stichting gisteren bekend een heus cultuurhuis te gaan (ver)bouwen aan de Gouderaksedijk. De eerste productie die vanuit cultuurhuis De Theaterbakkerheij wordt (voor)bereid is Breekbaar.

,,Eindelijk mogen we het officieel bekend maken: de verbouwing is begonnen. Een eigen pand, ons eigen Theaterbakkerheij Theater is een feit!", schrijft John de Heij op zijn facebookpagina. ,,Na de voorstellingen Troje in september zullen we medio oktober ons eigen theater openen. Met eigen producties (volgend seizoen 4), lessen, masterclasses, bandjes, evenementen. Maar vooral ook een plek waar je in het weekend gezellig een biertje kan drinken. WoW Inge en Ruud, alweer een droom die uitkomst! Zo sterk met z’n drieën. #bucketlijstweerwatkleiner!"John de Heij

,,We gaan door! Over twee jaar (in 2019/2020) is er opnieuw een grootschalige muzikale theaterproductie, maar ook het komende theaterseizoen (2018/2019) zal De Theaterbakkerheij voor het eerst meerdere producties spelen die in onze ‘eigen artistieke keuken’ worden ontwikkeld. Deze producties zullen kleiner zijn dan Titanic en Troje, maar hopelijk net zo spraakmakend en bijzonder", aldus Heij.

De eerste productie vanuit de nieuwe keuken van De Theaterbakkerheij is Breekbaar: een verhaal over een tehuis dat geleid wordt door vrijwilligers. In dit tehuis worden jongeren met uiteenlopende problemen tijdelijk opgevangen. Zij worden een veilige plek geboden om vervolgens weer op eigen benen verder te gaan. Maar wat als de tijdelijke opvang niet zo tijdelijk is … en de jongeren alsmaar terug blijven komen? Zaterdagmiddag 7 juli en maandagavond 9 juli zijn er audities voor de voorstelling ‘breekbaar’.De Theaterbakkerheij
John de Heij, Inge Bos en Ruud Bakker zijn de drie personen die De Theaterbakkerheij leiden. Bos verzorgt logistiek, productiezaken, en is stagemanager. Bakker is de zakelijk leider. Hij verzorgt financieen en organisatie. En De Heij is het creatieve brein achter de voorstellingen.


Foto: Digitaal Dagblad