Brasserie-Bar De Zalm specialiseert zich in vis en lanceert The Fish Market!

mainImage
Brasserie-Bar De Zalm specialiseert zich in vis en lanceert The Fish Market!

De Zalm heeft onlangs een nieuw onderdeel toegevoegd aan het concept van Brasserie-Bar:  The Fish Market. Deze 'Verse Vismarkt' heeft een prachtige plaats gekregen achterin De Zalm en dient als presentatie- en bereidingsplek van de dagelijks aangevoerde vissoorten.

,,Al onze gasten die vis willen eten, raden we aan bij de Fish Market Chef te informeren om te kiezen welke vis zij willen eten. Bovendien bepaalt de gast het gewicht en welke bereidingswijze en bijgerechten de voorkeur heeft. Het gerecht dienen wij vervolgens op in het restaurant", zo geeft Mark Maree, eigenaar van Brasserie-Bar De Zalm en bedenker van The Fish Market, tekst en uitleg.Beleving
,,Ik wilde me graag specialiseren in vis en tegelijk voor de gast iets toevoegen aan beleving. Gasten zijn steeds meer verwend en op zoek naar een verhaal of een stukje beleving. Veel Gouwenaars weten dat vroeger in de Hollandsche IJssel veel zalm werd gevangen en werd verhandeld onder de visbanken. De naam van ons bedrijf is niet zomaar gekozen. Je specialiseren in vis lag dus ook voor de hand...", vertelt Maree.

,,Onze visleverancier ATL Seafood uit IJmuiden had een contract met twee Urker visboten die hun laatste 'sleep' apart hielden om direct aan de horeca te kunnen leveren. Dit in principe zonder tussenkomst van de visafslag. Deze kraak verse vis belandt zo binnen twee dagen na vangst op het bord", weet Maree.,,Het unieke is dat de samenstelling van onze 'levendige' viskaart dus voor het grootste deel bepaald wordt door wat er is gevangen. Op deze manier worden onze koks uitgedaagd ook met andere vissoorten te werken en zijn we nog bewuster bezig met de seizoenen. Zo kunnen we onze gasten altijd iets bijzonders bieden. Naast fruits de mer, oesters, kreeft garnalen en verse vis zijn liefhebbers van traditionele Franse brasserie gerechten (dus ook vlees) bij Bar-Brasserie De Zalm aan het goede adres..."

Brasserie-Bar De Zalm
Markt 34
2801 JJ Gouda
Tel. (0182) 686 976
E-mail: info@dezalm.com
website: www.dezalm.com


Foto: Digitaal Dagblad