Bevrijdingsconcert Canadees Mannenkoor Libertas in Sint Jan

mainImage
Bevrijdingsconcert Canadees Mannenkoor Libertas in Sint Jan

Het Canadese mannenkoor van Martin Mans ‘Libertas’ is tussen koningsdag en Bevrijdingsdag op tournee in Nederland. Op zaterdag 5 mei, vanaf 20u00, geven zij een bevrijdingsconcert in de Sint Jan tezamen met twee mannenkoren van Martin Mans en The Martin Mans Formation. Ze brengen onder andere het ‘Wilhelmus’ en ‘O Canada’ ten gehore.

De Nederlandse mannenkoren vullen het programma aan met: ‘Op de grote, stille heide’ en liederen van de legendarische Vera Lynn. Als hoogtepunt zingen de drie koren gezamenlijke nummers in de geweldige ruimte van de Sint Janskerk. Prijs 12,50 (voorverkoop). PCOB, KBO, ANBO & Vrienden van de Sint Jan € 11,-. Tt/m 11 jaar € 5,-.

AGATHE ENSEMBLE, 16u00
Verder treedt op zaterdagmiddag 5 mei, vanaf 16u00 het Agathe Ensemble op in de Sint Janskerk. Met werken van Brahms, Sextet in G Groot, Op. 36. Het Agathe Ensemble is een nieuwe, internationale groep strijkers bestaande uit professionele musici. Het zijn talentvolle jonge musici die op het hoogste niveau zijn opgeleid. Zij zijn samengekomen om hun passie voor de kamermuziek met elkaar en anderen te kunnen delen.

Zij spelen het Sextet in G groot van Brahms. Geschreven op 31-jarige leeftijd was dit werk voor Brahms een manier om afstand te nemen van een onmogelijke liefdesrelatie die reeds vijf jaar eerder gestrand was. Het eerste thema met grote intervallen lijkt zich haast zwevend voort te bewegen op een ronddraaiende accentloze beweging in de begeleiding. Hier schuilt de naam van zijn geliefde achter het thema op de noten A-G-A-(T)H-E, alsof Brahms de naam van zijn geliefde van de daken wilde schreeuwen. Vrij toegankelijk in combinatie met entree kerk.


Foto: Digitaal Dagblad