Al gezien en gehoord?

mainImage
Al gezien en gehoord?

Bohemian Rhapsody van Queen, deze film moet je zien... Een absolute aanrader... Zeker ook na het verkrijgen van de Golden Globe voor de beste dramafilm.

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

In Cinema Gouda te zien in het spectaculaire DOLBY ATMOS. Geniet van het allerbeste geluid. En nog zeker de eerste weken van januari...

Globe voor Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody werd tijdens de uitreiking van de Golden Globes afgelopen zondag uitgeroepen tot de beste film van het afgelopen jaar. De Hollywood Foreign Press Association, een club van zo'n honderd buitenlandse filmcritici die in Los Angeles werken, riep Bohemian Rhapsody uit tot beste dramafilm. De film volgt Freddie Mercury (Rami Malek) tijdens de opkomst en het succes van de band Queen tot aan de aidsdiagnose van de zanger. Malek won ook de Globe voor beste acteur. Christian Bale won voor zijn rol als Dick Cheney in de biografische film Vice in de categorie musical of comedy.

Bohemian Rhapsody is al wekenlang een groot succes in de Nederlandse bioscopen. De film trok in Nederland al bijna anderhalf miljoen bezoekers.

Freddie
Freddie Mercury vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap die tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Q0dVrCK7GoM

Speelduur: 135 minuten


Genre: Muziek, Drama


Cast: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers

Regie: Bryan Singer

Officiële website: www.bohemianrhapsodyfilm.nl


Foto: Digitaal Dagblad