Aad van der Velde 25 jaar dirigent Gouds Symfonie Orkest

mainImage
Aad van der Velde 25 jaar dirigent Gouds Symfonie Orkest

In het najaar van 1993 werd Aad van der Velde benoemd tot dirigent van het Gouds Symfonie Orkest. Dit najaar is hij derhalve al 25 jaar de onbetwistbare leider van het orkest. Om dit te vieren geeft het GSO op zaterdag 10 november om 15u30 een jubileumconcert in De Veste, Ridder van Catsweg 300.Van der Velde was de opvolger van Jan van Dijk, die het orkest vanaf de oprichting in 1967 had gedirigeerd en bij zijn afscheid, wegens al zijn verdiensten voor het muziekleven in de stad, tot ereburger van Gouda werd benoemd. Sindsdien staat Aad van der Velde voor het orkest.

Van der Velde stroomlijnde het ensemble tot een echt symfonieorkest, dat zich specialiseerde in de muziek van eind achttiende tot begin twintigste eeuw. Tweemaal per jaar dirigeerde hij een concert, waaraan diverse solisten hun medewerking gaven, zowel uit het Concertgebouworkest als uit eigen kring.

Dit najaar is hij al 25 jaar de onbetwistbare leider van het orkest. Om dit te vieren geeft het GSO op zaterdag 10 november om 15u30 een jubileumconcert in De Veste, Ridder van Catsweg 300. Het openingsstuk is het eerste pianoconcert van Ludwig van Beethoven, waarin de jubilaris zelf – een van zijn liefste wensen – de solopartij speelt. Na de pauze verzorgt het Gouds Jeugd Orkest onder leiding van Anke van der Bijl een bijdrage en speelt het orkest de symfonie nr. 99 van Joseph Haydn, om te eindigen met de ouverture tot ‘Die lustigen Weiber von Windsor’ van Otto Nicolai (waarin ook oud-orkestleden meespelen).

Toegangskaarten kosten € 12, jongeren betalen € 9. Info: www.gouds-symfonieorkest.nl.

 


Foto: Digitaal Dagblad