14-jarige Goudse celliste Lola Jurakic treedt op met Domestica Rotterdam

mainImage
14-jarige Goudse celliste Lola Jurakic treedt op met Domestica Rotterdam

De 14-jarige Lola Jurakic uit Gouda won begin dit jaar - als dertienjarige - de eerste prijs in de categorie 12- tot en met 14-jarigen tijdens het Prinses Christina Concours in Rotterdam. Lola Jurakic speelt cello.

Acht finalisten traden begin februari in verschillende categorieën op tijdens de finale in De Doelen in Rotterdam. Lola Jurakic was een van de winnaars die de prijzen kregen uitgereikt door de Rotterdamse burgemeester A. Aboutaleb.

De Goudse Lola kreeg als prijs de Masterclassprijs: Een les bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze.  Deelname aan de Nationale Halve Finale in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. En de Domestica Rotterdam Prijs: een optreden met Domestica Rotterdam. Woensdag 14 november is het zo ver en mag Lola samen met Domestica Rotterdam, een muziekensemble bestaande uit musici van het Rotterdams Philharmonisch orkest, optreden in de Laurenskerk Rotterdam.

Op het programma staan Vivaldi’s ‘Celloconcert in a mineur RV 422’, Gabrieli’s ‘Canon duo’ samen met cellist Eelco Beinema en ‘Prelude’, de beroemde cello solo uit Bach’s ‘Cellosuite nr. 1’.


Het concert is het tweede deel uit de serie ‘Geloof, Hoop en Liefde’ dat Domestica Rotterdam presenteert in het kader van de viering van 50 jaar wederopbouw van de Laurenskerk. Bij de muziek wordt door Kaat Haest een passend verhaal verteld over ‘Hoop’, de drijfveren van componisten en de jubilerende kerk. Woensdag 14 november 20u30 Laurenskerk Rotterdam


Over Domestica Rotterdam
Domestica Rotterdam bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van Wim Steinmann. Het ensemble zoekt de uitdaging in weinig gespeeld repertoire, ongewone bezettingen, bijzondere locaties en samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines zoals schrijvers en acteurs. Ieder jaar reikt het ensemble op de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de Domestica Prijs uit. De winnaar mag meespelen in één van de concerten.


Meer informatie: https://domesticarotterdam.nl/

 


Foto: Digitaal Dagblad