DONK is erin geslaagd ook zijn tweede wedstrijd in winst om te zetten. Aan de Nieuwe DONKstraat werd HOV/DJSCR overtuigend met 2-0 verslagen.
DONK’s trainer Rob Gieben zag zich genoodzaakt om zijn basisteam op een drietal belangrijke posities te wijzigen. Zo ontbrak het complete centrale verdedigingsduo, Michael Verdouw en Jeffrey Ysselsteyn, als gevolg van blessures, terwijl Jeffrey van Dam kennis had gemaakt met een nieuwe spelregel: twee gele kaarten in dezelfde wedstrijd betekent sinds dit jaar een automatische schorsing van een wedstrijd. De vervangers, Werner Overkamp, Marvin Vat en Mark van Doeland (op de voor hem onbekende 6-positie) kweten zich echter uitstekend van hun taak. DONK overtuigde sowieso in defensief opzicht. Er werd amper een kans weggegeven.
In de eerste helft bleef het 0-0. Er waren amper dertig seconden in de tweede helft gespeeld toen de thuisploeg als een scheermes door de Rotterdamse defensie sneed. Sjors van Hanswijk werd op links gelanceerd en diens uitstekende voorzet werd door de goed ingekomen Georgio Petridis tot doelpunt gepromoveerd: 1-0.
De thuisploeg bleef de ruimtes goed benutten, had de organisatie op het middenveld veel beter op orde, waardoor de Rotterdamse spelmaker Marmoub werd geneutraliseerd, en kreeg nog een paar dotten van kansen. Waarvan er een werd benut. Weer kwam Sjors van Hanswijk los van zijn opponent. De linkerspits zette keihard voor waarna de bal door Wessel Akerboom met zijn middenrif in het Rotterdamse doel werd gewerkt: 2-0.
DONK’s trainer Rob Gieben had kwalitatief twee verschillende helften gezien. In de eerste helft was er aan de bal weliswaar sprake van goed voetbal op het middenveld, maar ontbrak het in die linie aan een goede communicatie waardoor HOV/DJSCR’s middenveld in de zone te veel ruimte kreeg. Door een tactische aanpassing liep dat in de tweede helft veel beter met de verdiende zege tot gevolg.
Al met al een dik verdiende overwinning voor DONK dat veel beter voor de dag kwam dan op de openingszondag tegen Stolwijk. Scheidsrechter Jordi Bizid was wat kwistig met zijn gele kaarten maar leidde verder prima.
Komende zondag gaat DONK op bezoek bij het Waddinxveense ASW.
Zie voor het volledige verslag van Joop Spee op www.svdonk.nl
Andere uitslagen Goudse ploegen
Olympia
liet in de uitwedstrijd tegen Delft te veel kansen liggen. Uit een spaarzame aanval kwam Delft vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Gregory Castano maakte voor Olympia in de tweede helft de gelijkmaker.
Debutant Revelino Janga was beslissend voor zijn nieuwe ploeg ONA in de thuiswedstrijd tegen Oliveo. De invaller (74-ste minuut) nam vijf minuten voor tijd een prima pass van Anouar Chairi met het hoofd mee en haalde aan de rand van het strafschopgebied verwoestend uit: 1-0.

Laat een reactie achter