In januari geven twee Gouwenaars acte de présence op het toneel in de Grote Zaal van De Goudse Schouwburg: Evert Josemanders, het nieuwste lid van Het Groot Niet Te Vermijden komt uit Gouda en de Goudse Laura Steenbergen maakt deel uit van het team ‘geluksspecialisten’ in theatercollege ‘Op zoek naar Geluk’.

Het Groot Niet Te Vermijden is al jarenlang kind aan huis in De Goudse Schouwburg. Sinds het huidige seizoen heeft de club er een nieuw lid bij en dat is niemand minder dan de Goudse Evert Josemanders. Evert houdt zich bezig met allerlei creatieve zaken. Zo maakt hij liedjes en poppen voor zijn eigen poppentheater en heeft hij ook van de mannen van ‘Het Groot’ een eigen pop gemaakt.

Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In een verse samenstelling, maar volgens aloud en beproefd recept, brengt Het Groot een nieuwe humoristische muziekvoorstelling. Elk genre waar zij zich aan wagen wordt gebracht met een indrukwekkend muzikaal vakmanschap om vervolgens net zo makkelijk weer kapot gemaakt te worden met één van hun hilarische persiflages. De mannen komen op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari naar Gouda. Zie ook www.hetgrootniettevermijden.nl

‘Op zoek naar Geluk’
‘Op zoek naar Geluk’ is een interactieve theateravond vol inspiratie. Tijdens dit theatercollege wordt ‘geluk’ onder de loep genomen door vier specialisten die beroepshalve met het fenomeen geluk te maken hebben. Met interviews, geluksmomentjes, geluksquotes en andere gelukszaken beleeft het publiek een vrolijke en inspirerende avond! Met Coen Verbraak, Patrick van Hees, Jan Kuiper én de Goudse neuropsycholoog Laura Steenbergen.

Tegenwoordig is iedereen voortdurend op zoek naar geluk. In cursussen, zelfhulpboeken, yogaklasjes en datingsites: de zoektocht naar geluk is hot and happening. Maar word je van die zoektocht wel gelukkig? En als je geluk hebt gevonden, hoe lang duurt dat gevoel dan? Kun je meten of iemand gelukkig is? Wat is geluk eigenlijk? Tijdens dit theatercollege worden al deze vragen onder de loep genomen door vier ‘geluksspecialisten’ die beroepshalve met het fenomeen geluk te maken hebben. Met interviews, geluksmomentjes, geluksquotes en andere gelukszaken beleeft u een vrolijke en inspirerende avond! U ziet Coen Verbraak, Laura Steenbergen, Patrick van Hees en Jan Kuiper. Een interactieve theateravond vol inspiratie! Deze voorstelling staat op woensdag 24 januari in de schouwburg.