Twee projecten uit Gouda dingen mee om het ‘Appeltje van Oranje 2017’ te winnen. Stichting Steunouder en School’s Cool Nederland uit Gouda maken kans om de prestigieuze prijs te winnen.

Dit jaar zijn de kanshebbers initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Stichting Steunouder (zie foto) zorgt ervoor dat kinderen die thuis overbelaste ouders hebben terecht kunnen bij vrijwilligers. Deze steunouders nemen de kinderen een of twee dagdelen per week in hun gezin op om ze zo positieve aandacht en een veilige omgeving te bieden.

Vrijwillige thuismentoren van ‘School’s Cool’ helpen kinderen die ondermaats dreigen te presteren door gebrek aan steun vanuit huis. De mentor komt eens per week bij de leerling thuis en oefent het zelfstandig leren.

Vanaf vrijdag 2 december kan iedereen stemmen op initiatieven uit hun regio. Stemmen kan tot en met 11 december 23u59 via de website van het Oranjefonds 

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. Het Appeltje is een blijk van waardering voor bestaande, succesvolle sociale initiatieven die erin slagen verschillende groepen mensen op een bijzondere manier bij elkaar te brengen. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Máxima. In lustrumjaren reikt Koning Willem-Alexander de prijs uit.

Reageer op dit artikel