Topper FC IJsselmonde-DONK onbeslist: 1-1

5 November 2018, 08:57 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een open wedstrijd is DONK erin geslaagd om het nog ongeslagen FC IJsselmonde zijn tweede puntverlies te bezorgen. Op het fraaie sportcomplex Olympia werd het 1-1, een stand die al na twaalf minuten was bereikt. Na deze remise staan FC Ijsselmonde en DONK nog steeds aan kop in de derde klasse. De Gouwenaars volgen op een punt afstand. Op 18 november speelt DONK zijn eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen NOC Kralingen.

door Joop Spee

DONK, met Jeffrey Ysselstein, Wessel Akerboom, Mo Irezzi en Edwin Gouw in de ziekenboeg, startte met Charaf Akoub op de bank. Zakaria Mellah speelde gelegenheidspits, terwijl Bas Houdijk de linkerflankaanval voor zijn rekening nam.

Al direct vanaf de aftrap drong DONK gevaarlijk aan. Bas Houdijk liet een mooie balaanname volgen door een vlammend schot dat fraai gekeerd werd door keeper Mark van Es.

Hierna werd al snel duidelijk dat FC IJsselmonde over een technisch uiterst vaardige ploeg beschikt. Vooral Murat Gok toonde zich een lepe speler met fraaie steekpasses.

In de eerste tien minuten golfde het spel op en neer zonder grote kansen voor beide ploegen. In de elfde minuut was het echter plotseling FC IJsselmonde dat de ban brak. Karim Mossaoui verzond een prachtige steekpass in de loop van Murat Gok die geen moeite had om de trekker over te halen, 1-0.

Bas Houdijk
Twee minuten later lag de bal alweer op de middenstip. Het was Donkiaan Bas Houdijk die knap profiteerde van een kopbal die onverwacht voor zijn voeten viel, 1-1.

FC IJsselmonde drong hierna wat meer aan. Een drietal corners was het gevolg. DONK bleef echter schadevrij.

De Gouwenaars van hun kant lieten zich ook niet onbetuigd. Imad El Yousfi brak door op de rechtervleugel en kwam in scoringspositie. De rechterspits treuzelde echter te lang. In het verdere verloop van de eerste helft waren er doelpogingen voor Donkspeler Bas Houdijk ( schot hoog over). FC Ijsselmonde’s middenvelder Karim Mossaoui ( enorme pegel die geblokt werd), Donkiaan Rik Bogaard (schot over het vijandelijke doel) en twee inzetten van Murat Gok die respectievelijk voorlangs en naast gingen.

Met een cornerverhouding van 4-1 ging DONK niet ontevreden aan de thee.

Golven
In de tweede helft was er al direct een gele kaart voor DONK’s rechtsback Jordy de Jong. De wedstrijd bleef hierna op en neer golven, al had DONK duidelijk meer initiatief dan in het eerste bedrijf. Een aardig schot van Rik Bogaard eindigde in de handen van Mark van Es en datzelfde lot onderging een kopbal van Marvin Vat in de 52ste minuut.

Na precies een uur spelen mocht DONK een corner nemen. Werner Overkamp slingerde de bal goed voor het doel. De bal werd weggewerkt maar belandde voor de voeten van Zakaria Mellah. De spits haalde snoeihard uit, maar tot ontzetting van DONK werd de bal geblokt.

Natuurlijk bleef FC IJsselmonde ook gevaarlijk. De behendige Murat Gok ging op de linkervleugel spelen en bezorgde de Goudse verdediging een paar moeilijke momenten. Zo brak hij in de 65ste minuut knap door. Keeper Dennis de Vogel was echter attent en wist het gevaar te bezweren.

Met nog ruim twintig minuten op de klok waren er gele kaarten voor Donkiaan Sjors van Hanswijk en voor een speler van FC IJsselmonde. In diezelfde minuut werd DONK nog twee keer gevaarlijk. Zakaria Mellah kon nog net op tijd worden afgestopt en Jeffrey van Dam schoot voorlangs. Even later kwam bij DONK Charaf Akoub in de ploeg voor Zakaria Mellah.

Consternatie
Grote consternatie ontstond er in de 74ste minuut. Na goed voorbereidend werk van Murat Got scoorde Rachim bij een onoverzichtelijke situatie de 2-1. De goed leidende scheidsrechter Van der Graaf wees eerst naar het midden, maar annuleerde de treffer na uitvoerige uitleg van zijn assistent Ronny Brenkman.

Grote consternatie bij de spelers van FC IJsselmonde. De ploeg liet hierna niet veel meer zien. DONK op zijn beurt was nog een paar keer dreigend met een schot van Rik Bogaard dat over het Rotterdamse doel vloog en een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Mark van Doeland die uiteindelijk ook niets opleverde.

Vlak voor tijd kwam bij DONK Dave Tol nog in het veld voor Imad El Yousfi. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, een stand die, gelet op de cornerverhouding in de tweede helft ( 1-4 ), de verhoudingen aardig weergaf. DONK’s trainer Pieter van Zoest kan tevreden zijn over de teamprestatie.