Een 18-jarige Gouwenaar en een 19-jarige Waddinxvener zijn aangehouden op verdenking van diefstal uit een schuur. De Gouwenaar maakt deel uit van de top 60 van Goudse criminelen. Zo heeft de politie bekend gemaakt.
Een alerte bewoner signaleerde het tweetal in een poort achter de Krugerlaan en alarmeerde de politie. Twee politieagenten troffen een van de mannen met een elektrische heggenschaar aan in de tuin van een woning. De andere man zat gehurkt naast de woning. De mannen werden daarop aangehouden. De heggenschaar was ontvreemd uit een van de schuren.
Goudse Top60
De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.

Laat een reactie achter